banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Kurtuluşun 96. Yılı kurtlamaları kortej yürüyüşü ile başladı

Şanlıurfa Balıklıgöl’den başlayan halk yürüyüşü Topçu Meydanına kadar devam etti.

Düzenlenen yürüyüşe Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Dursun, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, diğer kamu kurumlarının müdür ve amirleri ile gaziler, şehit aileleri ve binlerce kişi katıldı.

Topçu meydanında sonlanan yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Urfa’mız için tarihi bir gün 11 Nisan ecdatlarımızın bu toprakları kanlarıyla suladığı gün 11 Nisan Şanlıurfa’da gençlerin, kadınların, yaşlıların el ele verdiği birliktelik gösterdiği gündür” dedi.

Başkan Çiftçi, “11 Nisan Şanlıurfa’mızda Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Çerkezlerin bir ve beraber olduğu gündür. Bu birlik ve beraberlik içerisinde Şanlıurfa’mızı kurtaran başta 12’ler olmak üzere tüm aziz şehitlerimize şükranlarımızı, saygılarımızı, Allah’tan rahmet dilediğimizi bildiririz. Hepsinin aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyorum. Bize güzel bir şehir bıraktılar, peygamberler şehrini bıraktılar. Allah’ın izniyle bizde çalışarak bir ve beraberlik içerisinde Şanlıurfa’mızı geleceğe taşıyacağız. Hiç gözleri arkada kalmasın rahat uyusunlar bu birlik ve beraberlik olduğu sürece bizler her zaman Şanlıurfalıların emrindeyiz, onlar için çalışacağız. Yine bugünü 96 yıl sonra bizim için çok anlamlı kılan ve hakkımız olan çünkü hiçbir düzenli ordu olmadan halkımızın bir araya gelerek kendi iradesini göstererek kurtuluşu gerçekleştirmek için bir ve beraberlik içerisinde bir olup Şanlıurfa’nın kurtuluşuna karar veren o kahramanları unutmadılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız unutmadı, Cumhurbaşkanımız unutmadı, Sayın Başbakanımız unutmadı ve 96. Yılında Şanlıurfa’mızın hak etmiş olduğu istiklal madalyasını bize verdiler. Dün itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla ve resmi gazete yayınlanması üzere Şanlıurfa hak etmiş olduğu madalyaya kavuşmuştur. Bizim için maneviyat anlamında önemlidir. Biz birlik, beraberlik, maneviyata önem veren bir şehiriz, biz kardeş şehiriz kardeşliğe önem veririz.” Diye konuştu.

(Urfastar)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.