banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kurtulmuş'tan kaçırılan işçilerle ilgili açıklama

Irak’ın Başkenti Bağdat’ın Sadr Mahallesinde kaçırılan Türkiyeli işçilerle ilgili açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Irak makamlarıyla temaslarının devam ettiğini söyledi.

Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, "Bağdat'ta bir Türk müteahhitlik firmasında çalışan 18 vatandaşımız kaçırılmıştır. Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor. Irak makamları da henüz olayın nasıl olduğu ve kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bir bilgiye sahip değildir." dedi.

Edinilen bilgilere göre olay, Bağdat'ın Sadr bölgesindeki 30 bin kişilik stadyum inşaatı şantiyesi basılarak gerçekleşti. Şantiyenin saat 03.00 sularında kimliği bilinmeyen üniformalı bir grup tarafından basıldığı, şantiyeye gelen kişilerin oda ve ofislerde kapıları kırarak arama yaptığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından yapılan açıklamada ise kaçırılanların 14’ünün işçi, 3’ünün mühendis, 1’inin de muhasebeci olduğu ifade edildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.