banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Kurtulmuş: Kobani'den gelenlerin sayısı 60 bini aştı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Suriye sınırında incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa Suruç'a geldi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bugün itibariyle sınırı geçen Kobanili Suriyelilerin sayısının 60 binin üzerinde olduğunu belirtti.
 

Dün itibarıyla sınırın Kobani halkına açıldığını ifade eden Kurtulmuş, “Dün akşam itibariyle 5 bin civarında olan bu sığınmacı, göçmen kardeşlerimiz bugün itibariyle 60 bini aşmıştır. Sınırdan girenler kayıt altına alınmaya çalışılıyor, kontrollü bir şekilde sınırdan alınıyorlar. Maalesef IŞİD'in Kobani bölgesine yapmış olduğu saldırılar sonunda yaklaşık 20 köyün IŞİD kuvvetleri tarafından ele geçirilmesiyle birlikte oradan çok hızlı bir şekilde sınırımıza doğru bir göç dalgası geldi.”dedi.

Göçle ilgili hazırlık yaptıklarını kaydeden Kurtulmuş,  “Bu çerçevede 100 bini aşkın bir göçmen kitlesinin buraya gelmesi olasılığı dahi masadaydı. Dün itibariyle saat 13.00'te IŞİD güçlerinin yaklaşmasıyla sınırın karşı tarafında birikmiş olan Kobanili kardeşlerimizin can güvenliğini sağlamak bakımından onların hızla içeriye alınması kabul edilmesi süreci başladı. Biz, bize yardım çığlığı atarak elini uzatan herkese karşı elimizi uzatmak, evimizi açmak durumundayız. Suriye'den gelen kardeşlerimizin etnik kökeni, mezhebi, dini ne olursa olsun hepsini kabul etmek durumundayız."şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, YİBO içerisinde sığınmacıların barınması için okul bahçesine çadırlar kurulduğunu, sınırı geçerek Türkiye'ye gelen sığınmacıların büyük bölümünün ise yakınlarının yanına gittiğini söyledi. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.