banner2
Öne Çıkanlar Urfa Eyyübiye Diyarbakır Şırnak Gaziantep

Kürtçe Tarif Edilecek mi?
Şanlıurfa gün geçtikçe turizmin merkezi olmaya başladı. Dünyadan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve çevre şehirlerden yazın gelmesi ile birlikte akın akın turistler Şanlıurfa’ya akmakta.

Şehrin tanıtımında ve ticaretinin canlanmasında büyük katkısı olan bu geziler de gelen insanlara yardımcı olmak için tanıtım tabelalarının bulunması ayrı bir zenginliktir.

Dört dilde hazırlanan bu tabelalar gelen turistlere yardımcı olmaktadır. Ancak çevre illerin hepsinden gelen vatandaşlar Kürt olmasına rağmen kendi dillerinde tanıtım tabelalarının olmamasını bir eksiklik olarak görmektedirler.

Düşüncelerini bizimle paylaşan Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan Süleyman K.  şöyle dedi ‘‘Türkçe, Arapça, Farsça ve İngilizce olmasına rağmen hem Şanlıurfa da hem de bir çok çevre şehrinde, genelde Kürtlerin yaşadıkları çevre şehirlerden, turistler gelmekte ancak, demokratik açılımın olduğu Kürtçenin televizyon ve üniversitelerde okutulduğu bir zamanda dört dilde hazırlanmasına rağmen Kürtçe dilinde yazılmaması büyük bir eksiklik.
Bence belediye başkanımız ve diğer yetkililer bir an önce bu eksikliği gidermeliler. Şanlıurfa için bir eksikliktir. İnsanlar kendilerini dillerinde tanımak istiyor. Kürtçe duyarlılığı için ilah BDP’nin mi olması lazım?’’
Özel haber: www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.