banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Kürtçe Siyer kitabı müftülüklere gönderildi

Diyanet İşleri Başkanlığı “Péxemberé Alemé Hazreti Muhemmed” isminde Kürtçe Siyer kitabı bastı. Kitaplar tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderildi.

Kürtçe Siyer kitaplarının Diyarbakır’a da geldiğini ifade edenDiyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, dilin bir araç olduğunu, amacın Peygamberin hayatının anlaşılması olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son yıllarda dini yayınlar anlamında çok ciddi gelişmeler kaydettiğini söyleyen Diyarbakır İl Müftüsü İşliyen, daha önce de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kürtçe Kur’an-ı Kerim meali basıldığını hatırlattı.

Abdulhadi Timurtaş’ın kaleme aldığı ‘Péxemberé Alemé Hezreti Muhemmed’ isminde Kürtçe Siyer kitabının basıldığını dile getiren İşliyen, “ Kur’an-ı Kerim’in, Hz. Peygamberin hayatının,  Allah’ın emir ve yasaklarının öğrenilmesinde dillerin bir önemi yoktur. Önemli olan mesajın anlaşılmasıdır.” Dedi.

Kur’an-ı Kerim’in Arapça olarak indirilmesinin sebebinin hitap ettiği toplumun Arap olmasından kaynaklandığına da değinen İşliyen, Kur’an-ı Kerim’in anlaşılmak için indirilmiş bir kitap olduğunu kaydetti.

“Dilin önemi yok burada, yeter ki insanlar öğrensinler”

İşliyen, “ Kur’an-ı Kerim’i sadece hüzünden okumakla nasıl ona karşı görevimizi yapamazsak Peygamber Efendimizin hayatınıda hangi dilden olursa olsun öğrenmediğimiz tanımadığımız takdirde O’nun ahlakıyla ahlaklanamaz, O’nun bize miras olarak bırakmış olduğu güzellikleri hem kavrayamaz hemde yaşayamayız. Yeterki insanlar öğrensinler. Dilin önemi yok burada. Araçların önemi yok amaç Allah’tır, amaç  Kur’an’ın  ahkâmıdır,  amaç Hz. Muhammed Mustafa’nın güzelliklerinin, ahlakının ve tevhit bilincinin bütün dünyaya yayılmasıdır. Hangi araçla hangi diller yayılırsa yayılsın.” İfadelerini kullandı.(M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.