banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Kürtçenin istismar edilmemesi için ikinci resmi dil olarak anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyleyen Hilvan Selam-Der Başkanı Esad Beyazçiçek, Kürt meselesi çözümünde de tüm kesimlerin muhatap alınması gerektiğini belirtti.

Kürt meselesinin Türkiye’nin en önemli meselesi olduğunun altını çizen Beyazçiçek, bu meselenin yeni kurulacak hükümet tarafından ivedilikle çözülmesi gerektiğini belirtti.

Kürt meselesinin çözümü noktasında daha önce birçok yanlışın yapıldığını ifade eden Beyazçiçek, “Bu meselenin bundan sonraki çözümü noktasında Kürtlerin insani ve İslami haklarının iadesi noktasında muhatap PKK/HDP değil Kürtlerin hepsi muhatap alınmalıdır. Silahlı bir örgüt, tüm Kürtlerin temsilcisi olamaz ve Kürtler adına karar verme yetkisine sahip değildir. Bu meselenin çözümü konusun da Kürtlerin tüm örgütlü yapıları, kanaat önderleri, aşiretler, cemaatler muhatap alınmalıdır ki meselenin çözümünde ilerleme sağlanabilsin.” dedi.

“Kürtçe ikinci resmi dil olmalı”

Beyazçiçek, “Kürt meselesine, Kürt halkının inancının, tarihinin ve toplumsal hassasiyetlerinin göz önünde bulundurularak çözüm üretilmelidir. Aksi takdirde meselenin ruhuna aykırı her girişim meseleyi içinden çıkılmaz bir duruma sokacaktır. Kürtçenin ikinci bir resmi dil olması için gerekli olan yasal düzenlemeler yapılmalıdır ki bu meselenin istismar edilmesinin önüne geçilebilsin.” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.