banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Rafael Karaköprü’de İsmar tepkisi Şanlıurfalı

Kürtçe bilen Urfalılara müjde!

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Kırıcı,  TRT6’nın Kürtçe bilen dizi oyuncusu bulmakta zorluk yaşadığını bildirdi.
Kırıcı, Hizmet’e yaptığı açıklamada, bu sıkıntıyı gidermek adına kolları sıvadıklarını söyledi.

Kürtçeyi iyi bilen ve oyunculuğa meyilli herkese kapılarının açık olduğunu söyleyen Kırıcı,  şu bilgileri verdi:

“Yapımcılar Kürtçe’yi iyi teleffuz eden oyuncular bulmakta oldukça zorlanıyor. İlimizde çekimlerine başlanan Can û Ciğer adlı dizide de aynı sorun yaşandı.
Bu anlamda Şehir tiyatrosunun imkânlarına TRT’ye açtık. Onlarla birlikte oyuncu yetiştirmeye çalışacağız. Her hangi bir yaş grubu belirlemedik. Başvuru için Kürtçeyi iyi bilmek yeterli.  Burada kendilerine oyunculuk dersleri vereceğiz. Baeşarılı olanlar Can û Ceger adlı dizide oynayabilecek”

TİYATROYA İLGİ DUYAN GENÇLERE KAPIMIZ AÇIK

Yeni sezon oyunları için de oyuncu arayışında olduklarını anlatan Kırıcı,“Yeni sezonumuz ekim ortalarında başlayacak. Şanlıurfa halkının ilgisini çekecek oyunlar sahneleyeceğiz. Bu anlamda da, yani Türkçeyi iyi kullanan, oyunculuk yeteneği olanlar tercihimiz olacak” dedi.
Fırat Subaşı / Hizmet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.