banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kurt ve Yılmaz ailesi barıştı VİDEO
Şanlıurfa'da geçen yıl 23 yaşındaki Mehmet Kurt'un ölümü ile Kurt ve Yılmaz ailesi arasında başlayan kan davası törenle tatlıya bağlandı.

Akgöl Otel'de yapılan törene
Vali Yardımcısı Soner Zeybek Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Vali Yardımcısı Soner Zeybek, müftü yardımcısı Mustafa Erdem, İşadamı Fevzi Karataş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Barış, Esat Akgül ve aile büyüklerinin araya girmesi ile sağlandı.

Geçen Yıl Ağustos ayında Buhara Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Mersavi Aşireti mensubu Ahmet Yılmaz ile Mehmet Kurt arasında bir kasap dükkânında tartışma çıktı.
 
Borç alacak anlaşmazlığından dolayı çıkan tartışmada Ahmet Yılmaz, kasapta bulunan bir bıçağı alıp Mehmet Kurt'u yaraladı. Ağır yaralanan kurt, götürüldüğü hastanede kurtarılamayarak öldü, Ahmet Yılmaz ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Yaşanan olay sonrası başlayan kan davasının, başka ölümlere yol açmaması için 2 ailenin de mensup olduğu Mersavi Aşiretinin ileri gelenlerinden Uğur Esat Akgöl ile Fevzi Karataş devreye girdi.
 
Yaklaşık 3 ay boyunca yapılan görüşmelerde aşiret temsilcileri, her 2 aileyi de barışa ikna etti. Yapılan görüşmelerin ardından kent merkezindeki bir otelde barış yemeği düzenlendi.
 
Törene, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile 2 aile mensupları katıldı.
 
Birbirleriyle uzun süre tokalaşan aile fertleri, duaların okunmasının ardından birlikte yemek yedi.
 
Tören, kan davalı 2 aile temsilcisi Halil Yılmaz ile Abdullah Kurt'un tokalaşarak barıştıklarını ilan etmesiyle son buldu.
Kanalurfa.com 

Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.