banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kurt sürüsünün dizilişindeki ilginç sistem

Vahşi doğada hayatta kalmak zor. Biz insanlara göre normal olarak karşılanabilecek bazı durumlar, hayvanların hayatta kalabilmeleri için büyük önem taşıyor. Kış aylarında yaşamlarını sürdürebilmek için en büyük mücadeleyi veren canlılardan biri de hiç kuşkusuz ki kurt sürüleri.

Önde sürünün en zayıf, hasta 3 kurdu gider. Pusuda ilk onlar ölecekler. Diğer görevleri de arkadan gelenler için karda ilk yolu onlar açarlar.

DİŞİLER SÜRÜNÜN ORTASINDA İLERLER

Ardından en tecrübeli 5 savaşçı kurt gider. Ortada 11 'dişi kurt' korunma düzeninde yürürler. Dişileri, sürünün arkasından sorumlu 5 deneyimli savaşçı kurt izler.

SÜRÜNÜN LİDERİ ARKAYI KOLLAR

En arkada sürüden mesafeli olarak yürüyen ise sürünün lideridir. O, sürekli olarak sürünün tamamını görmeli, izlemelidir. Herhangi bir saldırı anında lider kendini ön plana atarak savunma durumuna geçer. Kurt sürülerindeki bu inanılmaz hiyerarşi bilim adamlarını da şaşkına uğratıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.