banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Son günlerde artan şiddet olayları ile birlikte birileri tarafından oluşturulmak istenen Kürt ve Türk karşıtlığına tepki gösteren STK temsilcileri, Türkiye çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, Yüzyıldan beri bu coğrafyada dökülen kanların temelinde ulus devlet anlayışının yattığını belirttiler.

Türklerle Kürtler arasında bir husumet oluşturmanın ve tüm Kürtleri PKK’lıymış gibi göstermenin birilerinin bilinçli bir oyunu olduğuna dikkat çeken Erbakan Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Hayrı Kamalı, bu noktada İslam kardeşliğinin ön plana çıkartılması gerektiğini söyledi.

Kürt sorununun yeni bir sorun olmadığını bu sorunun yüz yıllık bir sorun olduğunun altını çizen Kamalı, “Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu sorun yeni bir sorun değil yılların sorunu, burada Kürtlerin yüz yıllık bir sorunundan bahsediyoruz. Türkiye bu coğrafyada en stratejik ülkelerden bir tanesidir. Türkiye kendi haline bırakılacak bir ülke değildir. Türkiye’de çıkan sorunların temelini bu güçler oluşturuyor. Bizim bu noktada İslam kardeşliğini ön plana çıkartmamamız lazım. Ümmet anlayışını ön plana çıkartarak İslam kardeşliğini tesis etmeliyiz.”dedi.

Sorunlar çözüleceği yerde daha da artmaktadır

Yüzyıldan beri bu coğrafyada dökülen kanların temelinde ulus devlet anlayışı olduğunu ifade eden Kamalı, “Birinin ben Türk’üm, Kürt’üm ve ben Arap’ım demesi ile, ortadaki sorunlar çözüleceği yerde, daha da artmaktadır. O zaman biz bizim ortak paydamız olan ümmet anlayışı ve İslam kardeşliğini tesis etmemiz lazım. Bizim bu yolla yaşanan sorunlarını çözmemiz lazım. Sorun üreten kişilerle sorun çözülmeye kalkışılırsa bu sorun çözülmez. Bu coğrafyada bu sorun çözülecek ise, bu sorunu buranın halkları çözer.” ifadelerini kullandı.

Kürt sorunu konusunda bölge halkının muhatap alınması gerektiğini belirten Kamalı, “Sizler eğer Kürt sorununu İmralı veya Kandil ile çözmeye çalışırsanız, burada büyük bir yanılgıya düşersiniz. Bunlar Kürtleri temsil edemez. Bu sorunun çözümü bölge halkının kendisi ve ileri gelenleridir. Türkiye’nin bir defa sorunun ne olduğunu bilmesi lazımdır. İdarecilerin önce sorunun ne olduğunu bilmesi lazımdır. Bizi idare eden kişilerin, bizden daha iyi bu sorunları anlaması gerekirken, fakat ne yazık ki, tam tersine idarecilerimiz bu gün sorun çözme yerine sorun üretiyor.”şeklinde konuştu.

“Bu sorunun çözümü İmralı veya kandil değil, kürlerin kendisidir”

Kürt sorunu ve son günlerde artan olayların çözüm adresinin İmralı veya Kandil olmadığını belirten Kamalı, “Son günlerde artan bu sorunlar yeniden tekrar ele alınacaksa, mutlaka bölgenin halkları muhatap alınmalıdır. Bu sorunun çözümü İmralı veya Kandil değildir. Bu sorunun çözümü Kürtlerin kendisidir. Sorunun çözümü için bir masa kurulur ve bu masanın etrafına müftüden tutun cami imamına ve bölgede aktif olan STK’lar ile muhtarlarını muhatap alırsınız. Dağdaki adamı sen ne diye muhatap alıyorsun? Ortada sorun üreten insanlar var. Bütün sorunlar İslami hassasiyetli insanlarla çözülür.”diye konuştu.

Bizi birleştiren unsur İslam’dır

Birilerinin bilinçli bir şekilde Türkiye’de ırkçılığı oluşturmak istediğini belirten Gaziantep Medya Platformu (GAMEP) Başkanı Nazmi Özkoyuncu, “Bizi birleştiren unsur ırkçılık değil. Bizi birleştiren unsur İslam’dır. Bizim İslam etrafında birleşmemiz, İslam kardeşliği ile bir birimizi sevmememiz, kucaklaşmamız ve bir araya gelmemiz gerekiyor.”dedi.

Türkiye’de Müslümanların Kürt’ü, Türk’ü ve Arap’ı ile yıllardır aynı coğrafyada yaşadığını belirten Özkoyuncu, “Bizim dinimizde ırkçılık kesinlikle yoktur. Allah (c.c) Kur’an’da ‘İnananlar ancak kardeştir.’ diye buyuruyor. Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak Kürt’ü, Türk’ü ve Arap’ı ile yıllardır aynı coğrafyada yaşıyoruz. Bizi birleştiren unsur ırkçılık değil. Bizi birleştiren unsur İslam’dır. Bizim İslam etrafında birleşmemiz, İslam kardeşliği ile bir birimizi sevmememiz, kucaklaşmamız ve bir araya gelmemiz gerekiyor. Bunu zaten Allah (c.c) bu şekilde emrediyor.”diye konuştu.

Irkçılık ayrımından İslam kardeşliğine yani kucaklaşma yoluna gidilmesi gerektiğini belirten Özkoyuncu, “Bunu yapmak o kadar da zor değildir. Allah (c.c) emirlerine göre hareket edersen, hayatın düzeliyor. Yok eğer Allah (c.c) emirlerinin dışına çıkarsan,  ırkçılık ortaya çıkıyor. Bizim tekrardan İslam kardeşliğine dönmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.