banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Kürt Sorunu ve İslam(cılar) çalıştayı yapılacak

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenecek “Kürt Sorunu ve İslam(cılar) çalıştayı” alanında uzman akademisyen ve bilim adamlarının da katılımıyla 19 Aralık Cumartesi günü yapılacak.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “Kürt Sorunu ve İslam(cılar)” konusunun akademi, medya çevreleri ve toplum bilim uzmanlarının ilgi ve dikkatini çektiğini ifade etti.

Ağırakça, Kürt sorunu şeklinde veya çok farklı isimlendirmelerle ifade edilen sorununun Türkiye’nin güncel problemi olduğunun herkesçe kabul edildiğinin altını çizerek, “Ancak gelinen noktada bu sorun Türkiye kamuoyunu meşgul eden bir problem haline gelmiştir.” dedi.

Birçok farklı zeminde tartışılan ve çözüm önerileri sunulan probleme yönelik İslami camianın tutumunun önem arz ettiğini hatırlatan Ağırakça, İslami camianın Kürt sorununda zayıf kaldıkları ve tutarsız tutumlar sergiledikleri yaklaşımının doğru olmayan bir iddia olduğunu ifade etti.

İlk gün kamuoyuna açık panel oturumları yapılacak, ikinci gün kapalı oturumlar halinde çalışma grupları oluşturulacaktır. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.