banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kürt kadınları Türklerden daha az şiddet görüyor
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in eşi avukat Reyhan Baydemir, Nevruz kutlamalarının bu yıl yasaklandığını ancak çocuklar yasağa uymadığı için cezaevlerindeki çocuk sayısının "dramatik" bir biçimde artığını savunarak "Halen 700 çocuğun cezaevinde olduğunu sanıyorum" dedi.
"KÜRT KADINLARI NAMUS ADINA ÖLDÜRÜLÜYOR"
Erbil'de Mayıs sonunda düzenlenen 2. Kürt Kadınları Ulusal Konferansı'na katılan Reyhan Baydemir, Rudaw gazetesiyle yaptığı mülakatında Türkiye'de Kürt kadınlarının bilinçlenme yönünde adım atmakla birlikte eski geleneklerden henüz kurtulmadığını, Kürt kadınlarının hala "namus" adına öldürüldüğünü kaydetti.


"KÜRT KADINLARI HAKLARININ DAHA ÇOK FARKINDA"
Buna karşın Baydemir, "Resmi verilere göre, kadınlara karşı şiddet, Türk bölgeleriyle karşılaştırıldığında Kürt bölgelerinde daha az uygulanıyor" görüşünü öne sürdü ve bunun nedeni olarak da Kürt kadınlarının haklarının daha çok farkında olmalarını gösterdi.


Kürt çocuklarının durumuna da değinen Baydemir, çocukların taş atmadan, slogan söylemekten ve yasak gösterilere katılmaktan yargılandıklarını söylerken "Bu yıl Nevruz kutlamaları yasaklandı. Çocuklar, yasağa uymadı ve bunun sonucu olarak da cezaevindeki çocukların sayısının dramatik biçimde arttı. Halen 700 cocuğun cezaevinde olduğunu sanıyorum" diye konuştu.
ensonhaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.