banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Kürt halkı sürgünde PKK'liler festivalde

IŞİD'in Kobané'de ilerleyişi nedeniyle on binlerce Kürt'ün Rojava'dan kaçışı devam ediyor. Rojava için yaygara koparan PKK'lilerin aynı saatlerde Gabar Dağı'nda düzenledikleri festivallerde çılgınca eğlenmeleri ve eğlencenin sonlandırılmaması dikkatlerden kaçmadı. Kürtlerin geleneğinde yas varken, yas sahibinin acısını paylaşmak amacıyla taziye müddetince düğün yapılmaz ve eğlence düzenlenmez.  Kobané'de yas varken ve Kobané'de büyük bir dram yaşanırken PKK ile resmi bileşenlerinin kurumsal olarak organize ettikleri bu festival, bu eğlence niye?

IŞİD ile PYD arasında Kobané'de çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. PKK medyasının ajitasyonun aksine bağımsız kaynaklar, son 48 saat içersinde Kobané yakınlarında bulunan 60 köyün IŞİD’in kontrolüne geçtiğini duyurdu. Çatışmalar nedeniyle Kobané ve çevresinden 45 bin kişinin Türkiye'ye kaçtığı bildirildi. On binlerce sivil Kürt, yalın ayak bin türlü perişanlık yaşayarak Türkiye tarafına geçmek için yollara koyuldu. Çatışmalar sırasında çok sayıda sivil hayatını kaybederken Rojava’nın devrimcileri(!) ise hızla geri çekilmeye başladı.

Esed'in, izzet-i ikramıyla Rojava’da sözüm ona devrim yapanların IŞİD'e karşı işgalci ABD'yi Kürdistan'a davetleri de devam ediyor. Rojava'da insanlık onurunu kurtardığını iddia eden PKK'nin Türkiye Kürdistan’ında aslında insanlık onurunu nasıl sattığı belgelendi.

Kobané'de insalık dramı yaşanırken aynı saatlerde Gabar Dağı'nda PKK'liler kadınlı-kızlı, davullu zurnalı festivalde çılgınca eğlendiler, eğlenmeye de halen devam ediyorlar. Bu haber,  PKK'nin yalanlayamayacağı bir kaynaktan.  PKK'ye yakınlığı ile bilinen bir haber ajansı, PKK/HDP'nin maskesini düşürecek haberi "Gabar Dağı'ndaki Köye Dönüş Festivali başladı" başlığıyla abonelerine servis etti.

Aynı ajansın haberine göre, "Köye dönüş öze dönüştür" sloganıyla dün başlayan festival tüm ihtişamıyla(!) devam edecek. Bölgedeki çatışma nedeniyle Kürtlerin canhıraş feryatları yükselirken aynı sırada PKK'lilerin eğlencelerinin devam ediyor olması, "Her halde PKK,  IŞİD'in zaferini kutluyor " yorumunu beraberinde getirdi.

Akan her damla Kürt kanından rant devşirmeye çalışan PKK'nin kirli yüzü Roboski katliamı sırasında da ortaya çıkmıştı. Bu iki yüzlülük, Roboski katliamı sırasında çekilen bir görüntü karesine yansımış ve bu sosyal medyada, ‘BDP’liler Roboski katliamına sevindi’ şeklinde yorumlanmıştı. Katliam sırasında, PKK militanlarının kendi aralarındaki telsiz konuşmalarında  "Çok mutluyum bu şekilde tüm Uludere'yi kazandık." gibi sözleri kayıtlara geçmişti. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.