banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kurşunlu Camii'nin yakılmasına tepkiler devam ediyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçtiğimiz günlerde yakılan ve büyük bir kısmı kullanılamaz hale gelen tarihi Fatihpaşa (Kurşunlu) Camii'nin yakılmasına STK temsilcileri ve bölgenin kanaat önderleri sert tepki gösterdi.

PKK’nin geçmişte de mukaddes yerlere saldırdığını hatırlatan İTTİHAD âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, “PKK, şimdi ve önceki zamanlarda da İslami sivil toplum kuruşlarına, kurum ve kuruluşlarına molofkokteyli atmış, yakmış ve yıkmıştır. Bunlar, eskiden camileri ahır veya cephanelik yapan düşünce yapısının kalıntılarıdırlar. Bunların İslam dinine düşmanlıktan başka herhangi bir gaye ve gayretleri yoktur.” dedi.

Memur-Sen Batman İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında da Diyarbakır’ın Sur ilçesinde cami ve okulların yakılmasını kınadı.

Açıklamada, “İnancımızca kutsal sayılan mekânlar ile eğitim binaları ne yazık ki hedef haline gelmiştir. Çatışmaların bu alanlara çekilmesi kanaatimizce ne insani ne de vicdani bir harekettir. Mabetlerimizin, yüzyıllardır göz bebeği gibi korunduğu bölgemizde hedef haline gelmesi esef verici bir durumdur. Bu çok tehlikeli bir oyundur. Camilerimize ve okullarımıza uzanan bu ellerin derhal geri çekilmesi ve bir daha bu türlü olayların yaşanması ibadet ve eğitim özgürlüğümüzün vazgeçilmez şartıdır.” denildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.