banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Kursiyerler el emeği göz nurlarını sergiledi


Karaköprü Kadın Kültür Merkezi yılsonu sergisini açtı. Kursiyerler, bir yıl boyunca emek verdiği çalışmalarını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda vatandaşların beğenilerine sundu.
Sergi açılışına Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Kadın Kültür Merkezi birim sorumluları, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Serginin büyük emekler sonucu açıldığını ve harika işlerin ortaya çıktığını söyledi.
Duman, ‘Şanlıurfa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz koordinesinde SODES programı çerçevesinde yürüttüğümüz Kadın Kültür Merkezleri Projesi kapsamında, Karaköprü’de ki 2 numaralı Kadın Kültür Merkezimizin sergi açılışını gerçekleştirdik. Hanımlarımız bir yıldır yapmış oldukları çok güzel çalışmalarını burada sergilediler. Amacımız hanımların sadece evden çıkıp sosyalleşmesi yanında aynı zamanda bir meslek edinmeleri noktasında destek vermek bu konuda göründüğü gibi artık dışarıya da sipariş alıyorlar. El ürünlerini el sanatlarını daha güzel geliştirmişleri hem ailelerine katkı oluyor hem de kendilerini geliştirmeleri açısından çok önemli, Kadın Kültür Merkezleri projelerimiz gerçekten Şanlıurfa da çok örnek bir proje 47 tane Kadın Kültür Merkezimiz var. SODES programlarının devamını hanımlar istiyorlar inşallah devam edecek bu çalışmalar bu sergilerimiz devam edecek’ dedi.
Şanlıurfa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise, SODES Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Kadın Kültür Merkezlerimizin buna benzer sergilerini daha önce yaşamıştık. Bugünde başka bir sergimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karaköprü’de bulunan Karaköprü 2 adını verdiğimiz 47 ayrı kültür merkezlerimizden bir tanesi böyle bir sergiyi organize ediyor. Burada özellikle kenar mahallelerde çalışma hayatı içerisinde olmayan bayanlarımıza yönelik olarak onların el becerilerini genişletici, hayata daha sıkı tutunmaları sağlayıcı, aynı zamanda aile eğitimleri adını vermiş olduğumuz Programlarımızda da Kadın Kültür Merkezlerimizin içeriğini doldurmaya çalışıyoruz. Sadece dikiş nakış işleri değil ayrıca da toplumsal hayata adaptasyon boyutunda kadınlara destek verildiğine değinen Demirkol son olarak şunları dile getirdi;
‘Burada amacımız sadece dikiş nakış işleri değil ayrıca da toplumsal hayata adaptasyon boyutunda ve bir şeyler ürete bilen, hayata katkı sunabilecek, kendi ayakları üzerinde durabilecek, vatandaş profilini ortaya çıkarabilmek için bu anlamda kadınlarımızın el emeklerini burada sergilemekte bulunmaktayız bu sergilerimiz ve çalışmalarımız yıl boyunca kadın kültür merkezlerimizde devam edecek’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.