banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Kurban Bayramına az bir zaman kala kurbanın önemine dikkat çeken İlçe Müftüsü M.Şafi Bilik önemli açıklamalarda bulundu.

Kurban ve Hac ibadetinin paylaşmak ve kaynaşmanın sembolleri olduğunu, kurbanın yaklaşmak manasına geldiğini ve Kurban Bayramında Allah rızasını kazanmak ve O’na yaklaşmak için yapılabilecek en hayırlı amellerden biri olduğunu  ifade etti.

“Kurban İslam’ın şiarlarından olan bir ibadettir”
Kurbanın İslam açısından önemine de değinen Müftü Bilik, “Kurban; ezan ve örtünme gibi İslam’ın şiarlarından biridir. Kurbanın tarihine bakıldığı zaman, ilk insan ve  Peygamber olan Hz. Adem’in (as) oğulları Habil ile Kabil’in Allah’a (cc)  adadıkları mallarından, halis niyetle ve noksansız verilenin kabul edildiği ve günümüze kadar süre gelen bir ibadettir. Biz Müslümanlara da  Hz.ibrahim’in (as), oğlu  Hz.İsmail’i imtihanı gereği kurban etmek üzereyken, Cebrail (as) tarafından cennetten getirdiği bir koçu, onun yerine kurban etmesiyle kurban ibadeti, gücü yeten her Müslümanın yapması gereken bir ibadet olarak kalmıştır. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum, Kurbanı sünnet deyip geçiştirmemek gerekir. Mezhepsel olarak bakmadan, gücü yeten herkesin, yıl boyunca belki evine hiç et girmemiş fakirleri düşünerek, ecri bol olan kurban ibadetini yerine getirmesi lazım. Bilhassa ülkemizde bulunan Suriyeli mülteci insanları düşünerek, halkımızdan, bu konu da duyarlı olmalarını bekliyoruz.” dedi.   

“ Kurban şükrün ifadesidir”
Allahü Teala’nın Hac Süresinde “ Kurbanlarınızın etleri ya da kanları Allah’a ulaşmaz; ama sizin takvanız Allah’a ulaşır.” buyurduğu gibi,     Kurbanın ecrinin hasıl olmasının kriteri, samimi ve ihlaslı bir niyetle bu ibadeti  yerine getirmektir. Kurban ve Hac, birbirinin tamamlayıcısıdır. Hacda kesilen kurban şükrün ifadesidir. Kula hac yapmayı nasip eden Yüce Allah’a bir teşekkürdür.” dedi.

Müftü Bilik son olarak, “Kurban Bayramı’nda müftülük olarak Diyanet’in katkılarıyla çok sayıda aileye Kurban eti ulaştıracağız inşallah. Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın diyanetin belirlediği hesaplarına, kurban bedelini yatırıp vekalet verebilirler. Şimdiden tüm İslam âleminin Kurban bayramını tebrik ediyorum. Hacı olacak kardeşlerimizin haclarını Allah kabul etsin.“ şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.