banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Kurban Bayramı Öncesi Sahtekarlar İşbaşında

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlilerince Kurban Bayramı öncesi İlimiz Merkezinde küpesi, veteriner sağlık raporu ve pasaportu olmayan hayvan satışlarının yapıldığı yönünde alınan ihbarlar doğrultusunda yapılan çalışmalar neticesinde;

İlimiz Selçuklu Mahallesi Eyyüp Peygamber Makamı karşısında bulunan açık hayvan pazarında 04.10.2012 tarihinde yapılan incelemelerde A.Ç ve A.K. isimli şahısların küçükbaş koyun, koç (kurbanlık) satışı yaptıkları, yapılan incelemelerde koyun ve koçların hiç birinin küpesi, veteriner sağlık raporu ve pasaportu olmadığı tespit edilmiş ve yapılan sayım sonunda A.Ç isimli kişiye ait 376 adet küçükbaş koyun, A.K isimli şahsa ait 57 adet küçükbaş koyun olmak üzere TOPLAM: 433 adet küçükbaş hayvan (kurbanlık) ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili İlimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden görevliler çağrılarak yakalanan 433 küçükbaş hayvan (kurbanlık) 02 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği Geçici Madde hükmü gereğince, gerekli kesim ve idari para cezası yapılması için İlimiz DEM-ET KOMBİNE sorumlularına teslimi yapılmış ve yakalanan küçükbaş hayvan başına A.Ç ve A.K. isimli şahıslara 58.00 TL idari para cezası işlemi uygulanmış olup, A.Ç isimli kişiye: 21.808 TL, A.K. isimli kişiye: 3.306 TL olmak üzere TOPLAM: 25.114TL idari para cezası uygulatılmıştır.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olarak Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürütülen ve birçok suç yapılanmasının çökertildiği başarılı operasyonlara, hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır.

balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.