banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Bitlis İl Müftülüğü ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle bir program düzenlendi. Programda bir konuşma yapan Vali Ahmet Çınar, din görevlilerine toplumun ıslahı noktasında büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

Bitlis Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; , Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Eren Üniversitesi İslam İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yüceer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Vali Ahmet Çınar, din görevlilerinin toplumdaki önemine değindi.

 ‘Sizin en hayırlınız insanlığa faydalı olandır’ hadisini hatırlatan Vali Çınar, “Namaz kılmak kolay; fazla zaman almıyor. Oruç tutmak kolay;  biraz aç kalıyoruz. Ama cömertlik zor çünkü cepten gidiyor. Komşularımızda bir yangın varsa ateşe atlamak zor. Cemiyette gönüllü işler yapmak zor.” dedi.

“Kur’an ve sünnet ne dediyse onu yapalım”

Dinin içine dinde olmayan hurafelerin sokulmaya çalışıldığına dikkat çeken Çınar, “Bu tertemiz İslam dininin bize emrettiğini öğrenelim. Bilgilenelim ve bilinçlenelim. Kafamıza göre yorumlarla hareket etmeyelim. Kur’an ve sünnet ne dediyse onu yapalım. İfrat ve tefrite girmeyelim. Sahabeler o gün Peygamberi nasıl sevmişlerse bizde öyle sevelim. Onun için siz din görevlilerine çok iş düşüyor. İmam demek lider demektir. Cenab-ı Allah bizleri Kur’an’dan ve Sünnetten ayırmasın.” diye konuştu.

“Toplumun ıslahı âlimler ve amirlerle olur”

İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba yaptığı konuşmada ise camilerin asıl unsurunun cemaat olduğunu vurguladı. Akbaba, beldelerin imarından daha çok; kalplerin, kafaların ve gönüllerin imarının önemli olduğunu söyleyerek, “Bu gönül imarını yapacak olanlar da Peygamber (sav) varisi olan siz değerli imamlarsınız.  Bundan dolayı sorumluluğumuz gerçekten çok büyük. Ülkenin en karamsar anında bile 8-9 yaşındaki çocuğuna kadar caminin imamı ümit oluyordu. Bu toplumun ıslahı elbette âlimler ve amirlerin ıslahıyla olur. Bu ağır yükümlülüğün altında olan biz din görevlileri canla başla çalışarak toplumumuzu kazanmaya çalışmalıyız.” dedi.

Programın sonunda İl Müftülüğünce hayırseverlere ve emekli olan imamlara plaket takdim edildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.