banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

'Kur'an talebesi 6 şehidin mertebeleri Allah'ın yanında büyüktür'

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Zeki Bilgin, yanında medrese eğitimi alan öğrencilerle beraber, Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç (Benîn) köyündeki Kur’an kursunda çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden öğrenciler için açıklama yaptı.

6 öğrencinin yaşamını yitirmesi ve 3 öğrencinin de yaralanmasına neden olan yangından derin üzüntüler yaşadığını belirten Molla Zeki Bilgin, “Kur’an-ı Kerim ilahi bir kitaptır. Hz. Resulullah’ın (sav) Kur’an hakkında birçok hadisleri mevcuttur. Hz. Muhammed (sav) bir hadis-i şeriflerinde, ‘Kur’an-ı okuyup Kur’an ile amel edenleri, Allah (cc) kıyamet gününde cehenneme müstahak olan ailesinden 10 kişiye şefaatçi olarak kabul eder’ diye buyurmuştur.” dedi.

Büyük fazileti kazanmak üzere aileleri tarafından Kur’an kursuna gönderilen ve elim olayda hayatını kaybeden öğrencilerin şehit mertebesinde olduklarını söyleyen Bilgin, “Kur’an talebesi olan 6 şehit kardeşimiz, elbette mertebe itibarıyla yerleri Allah’ın yanında büyüktür. Bizler derin hüznümüzü bildirmek için seyda ve öğrencilerimizle beraber 6 şehidin ailesine taziye dileklerimizi iletiyoruz. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabırlar dileriz. Yanarak vefat eden Kur’an talebelerinin şehit olmalarına kesinlikle şüphemiz yoktur. Kur’an talebeleri elbette Allah nezdinde makamları çok yüksektir.” ifadelerini kullandı.  

Said-i Nursi’nin ‘Benim bin tane başım olsa şeriat (Kur’an-Sünnet) yolunda feda etmeye hazırım.’ sözünü hatırlatan Bilgin, “Bu vesileyle bizler de Resulullah’ın (sav) sünnetine intibaa ve Allah’ın (cc) emrine itaat etmek mecburiyetinde olduğumuz için üstadımız Sait Nursi sözünü tastık eder ve o yolda canımızı feda etmeye hazırız.” diye konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.