banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Balıklıgöl

Kur'an kurslarında sağlık eğitimi

 Elazığ il genelinde bayanlara yönelik olarak eğitim faaliyetlerini sürdüren Kur’an kursları ile iletişime geçen Merkez Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, eğitim seminerlerini planlayarak hayata geçirdi.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Kuran Kurslarında düzenlenen eğitimler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Birimi ile Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından düzenlenen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Biriminde görevli Diyetisyen Burçin Aygün, eğitimin düzenlendiği kursiyerlere obezite ile mücadele kapsamında yeterli ve dengeli beslenme önerilerinde bulundu. Eğitimde sağlıklı beslenme için doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılmasının önemini vurgulandı. Besin gruplarından süt grubu, et-yumurta-kurubaklagil grubu, sebze-meyve grubu, ekmek-tahıl gruplarına dahil olan besinlerden günlük alınması gereken miktarlar anlatıldı.

KETEM biriminde görevli Hüsniye Köprücüoğlu ise kadınlarda görülen kanserlerden meme kanseri ve rahim ağzı kanseri ile kalınbağırsak kanserleri hakkında bilgilendirme yaptı. Kanserde erken teşhisin önemi vurgulanarak bayanlara kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağını anlattı.

Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Merkezine müracaat etmek isteyenlerin aile hekimlerinde kan tahlillerini ücretsiz olarak yaptırarak müracaat edebileceği bildirilirken KETEM biriminde yapılan tüm tektik, tedavi ve eğitimlerin de ücretsiz olduğu açıklamaya eklendi. (İLKHA)   
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.