banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Kur'an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu sona erdi

Gaziantep İl Müftülüğü ve Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Kur’an kursu hocaları ile din görevlilerinin mesleki gelişimlerini sağlamak amacıyla başlatılan Kur'an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu tamamlandı.

İstanbul Fatih ilçe Müftülüğü Sultan Ahmet Camii Baş İmam-Hatibi Hasan Kara’nın eğitmenliğinde imam-hatip ve müezzin-kayyımlara yönelik düzenlenen kursta,  Kur’an-ı Kerimi güzel okuma, tecvit kurallarına göre yüzüne okunup ezberlenecek ayet, süre ve ezberlenecek dualar, yüzünden okunacak sureler, ezan ve müezzinlik konularında dersler verildiği belirtildi.

Düzenlenen törenle kursiyerlere katılım belgeleri İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Müftü Yardımcıları tarafından verildi.

Program Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Ahmet Çelik, seminerlerin tüm din görevlilerini kapsayacak şekilde devam edeceğini söyledi.

Hizmet İçi Eğitim seminerlerinin Diyanet personelinin mesleki bilgi ve birikimlerini artırmasındaki önemine dikkat çeken Çelik, “Efendimiz (sav) 'iki günü eşit olan zarardadır' buyurarak her gün yeni bir şeyler öğrenmemiz ve kendimizi geliştirmemiz gerektiğine işaret etmektedir. Var olan bilgimizi sürekli geliştireceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından din görevlilerine sertifikaları verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.