banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Kültürel değerler Ankara'ya taşındı

21-24 Ocak 2010 tarihlerinde Ankara İlinde düzenlenen 'ATTM Travel Ankara Turizm ve Tatil Günleri' Fuarına ilimizin etkin tanıtımı için Şanlıurfa Valiliği de katıldı.

            Fuara, Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan, Şanlıurfa Milletvekilleri Sabahattin Cevheri, Yahya Akman, Ankara İl Kültür Müdürü Doğan Acar,  Şanlıurfa İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül, Şanlıurfa Eski Milletvekili Mahmut Kaplan, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Oymak, ŞURKAV Üyesi Abuzer Akbıyık, Eyyüpnebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Ankara Şanlıurfa Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile  Ankara'daki Urfalılar katıldı.  

            Atatürk Kültür Merkezi'nde Törenle açılışı yapılan fuara Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç Başkanlığında ŞURKAV'ın desteğiyle gerçekleşen fuarda İlimizin tanıtımı için Tarihi ve Kültürel değerlerimizi simgeleyen; Dünyanın en eski arkeolojik tapınağı: Göbekli Tepe Tapınağının Maketi, Urfa taşiyla yapılmış Şanlıurfa Kalesi sütunların, Dünyanın en eski heykeli Balıklıgöl heykelinin imitasyonu, Hz. İbrahim Peygamberin ateşe atıldığı ve düştüğü kutsal mekan, Halil ür-Rahman Gölü (Balıklıgöl) ve çevresinin maketi, Şanlıurfa el sanatları ürünlerinden bakır eserler, ahşap ürünler ve dokuma ürünleri sergilendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Şanlıurfa Standında,  misafirlere; çiğköfte, mırra, çekçek, sucuk, fıstık, isot, ve isot reçeli ikramları yapıldı. Ayrıca Şanlıurfa'yı tanıtıcı; broşür, Cd, kitap dağıtıldı. Fuarın en ilgi çekici standı olarak beğeni toplayan Şanlıurfa standında gelen her gruba Şanlıurfa'nın Tarihi, Kültürel ve turistik değerleri ile ilgili detaylı bilgiler verilerek Şanlıurfa'yı ziyaret etmeleri ve Şanlıurfa'yı görmeleri konusunda Başkentliler ve fuara katılanlar Şanlıurfa'ya davet edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.