banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Kültür ve Turizm Müdürlüğü 'Erişilebilirlik Belgesi' aldı

Batman Valiliğinin oluşturduğu  Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından, Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde   yapılan denetim sonucunda, tüm engel gruplarını kapsayacak bir engelin olmadığı ve erişilebilir olduğu tespit edilerek, Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erişilebilirlik Belgesi verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk, kurumu adına, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı’ya, 'Erişilebilirlik Belgesi’ni sundu.

Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, 5378 sayılı engelliler hakkındaki kanuna göre, kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi yapıların, 8 yıl içerisinde engelliler için erişilebilir hale getirilmesinin istenilmesinden dolayı böylesi bir çalışma yaptıklarını söyledi. 

Aslanlı, “20 Temmuz 2013 tarihinde Valimiz başkanlığında Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu oluşturuldu. Denetleme yapan komisyon uygun olan kuruluşlara Erişilebilirlik Belgesi vermektedir. Kurumumuzda yapılan inceleme sonucunda, tüm engel gruplarını kapsayacak bir engelin olmadığı ve erişilebilir olduğu tespit edilmiştir. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Müze’ye ait olan iki binaya Erişilebilirlik Belgesinin verilmesine karar verdi. Bizlerde kurumumuz adına almaktan dolayı mutluyuz.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.