banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Kullanılmayan tren yolu kazalara davetiye çıkarıyor

Diyarbakır-Mardin yolunda Türkiye Devlet Demir Yolları’na (TCDD) ait rayların uzun süredir kullanılmamasına rağmen sökülmemesi kaza riskini de beraberinde getiriyor.

Yolu kullanan sürücüler, bir anda raylarla karşılaşınca ani fren yapıp hızlarını düşürmek zorunda kalıca ya kazı yapıyor ya da kaza tehlikesi geçiriyor. Hızlarını düşürebilen sürücüler ise, araçlarını rayların bulunduğu alanda oluşan çukurlara vurmamak için bir o yana bir bu yana giderek yolu geçmeye çalışıyor. Bu durum da ayrı bir tehlike oluşturuyor.

Rayların bulunduğu yerde herhangi bir uyarı işaretinin olmadığını belirten sürücüler özellikle gece saatlerinde kaza riskinin daha da arttığını belirtti.

Sürücüler, şimdiye kadar hasarlı, yaralanmalı ve ölümlü onlarca kaza yaşanan rayların kullanılmamasına rağmen yolda bırakılmasına bir anlam veremediklerini ifade ederek, rayların sökülerek yerine asfalt yapılmasını istedi.  (M. Sıddık Bilge/Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.