banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kullanılan elektriğin yüzde 8’i ödeniyor

Destekleme primlerinin elektrik borçlarından dolayı ödenmeyeceğini öğrenen bölge çiftçileri, bunun önüne geçebilmek için değişik arayışlar içerisine girerken, DEDAŞ da bu güne kadar çok da açıklamadığı il veya ilçe bazındaki kaçak elektrik kullanım oranlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Daha önce Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde özellikle tarımsal alanda kullanılan kaçak elektrik oranlarını paylaşan DEDAŞ, bu kez de Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki durumu paylaştı.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, elektrik dağıtımı yaptıkları Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta tarımsal sulamada kullanılan yaklaşık 4 milyar kilowat/saat (kWh) elektriğin yaklaşık yüzde 95’inin kayıt dışı olarak tüketildiğini hatırlattı. Üstün, özellikle tarımsal alanda kullanılan elektrik enerjisinin kayıt altına alınabilmesi için DEDAŞ tarafından başlatılan ve 16 Haziran’a kadar sürecek kampanyadan tüm çiftçilerin yararlanmasını da isterken, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki tüketime ilişkin de bilgiler verdi.

Mehmet Gökay Üstün, 228 bin dönüm alanda pamuk, 238 bin dönüm alanda mısır ve 222 dönüm alanda da buğday ekiminin yapıldığı Siverek’te 2013 yılında 872 milyon kilowat/saat elektrik enerjisi kullanıldığını bildirdi. Üstün, tüketilen bu enerjinin karşılığında toplam 288 milyon TL tahsilat yapılması gerekirken, 23 milyon TL tahsilat gerçekleştiğini ve bunun da yapılması gereken toplam tahsilatın ancak yüzde 8’ini oluşturduğunu kaydetti. DEDAŞ sözcüsü, ilçede buna ilave olarak yapılan tahakkuklardan tahsil edilemeyen alacak toplamının da 42 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.