banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada Kudüs'ün Selahaddin Eyyübi'nin emaneti olduğu vurgusu yapıldı.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Cuma namazı çıkışı Balıklıgöl’de bir basın açıklaması yaptı. 

Basın açıklamasını Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Adem Sarıkuş okudu. Kudüs’ün Selahaddin Eyyübi’nin emaneti olduğunu ifade eden Sarıkuş, “Kudüs, sıradan bir mekân değildir. Rabbimizin ‘etrafını mübarek kıldığını’ bildirdiği bir coğrafyadan bahsediyoruz. Müslümanların Asya’da, Avrupa’da hatta Afrika’da fethedip sonra da kâfirlerin eline bırakmak zorunda kaldıkları çok sayıda şehirler, bölgeler olmuştur. Ancak hiçbiri Müslümanları Kudüs’ün işgali kadar hüzne boğmamıştır. Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs yeniden fethedilinceye kadar gülmeyi kendine haram kıldığını bilmeyenimiz yoktur.” dedi. 

Filistin’in sadece Arapların meselesi olmadığını kaydeden Sarıkuş, Filistin’in tüm Müslümanların zalimlere karşı hakkı haykırma ve müstekbirlere karşı dik durma meselesi olduğunu söyledi. 

“Kudüs dünyanın sancağıdır”
Basın açıklamasının devamında; “Kudüs’ün kurtarılması demek hem işgalci rejimin hem de kuklaların yıkılışıdır. Kudüs dünyanın sancağıdır. Onu elinde bulunduran dünyaya yön verir, şekil verir. Bu manada bir hâkimiyet alametidir. İslam dünyasının aydınlık günleri Kudüs’ün işgali ile yerini karanlık günlere bırakmıştır. ‘Dünya Kudüs Günü’ tevhit bilincinin İbrahimi bilincin uyandırılması günüdür. Onun için bu gün dünya müşrik ve müstekbirlerinin korkulu rüya gördükleri gündür. Bu günün kutlanması bir bakıma Hz. İbrahim aleyhisselamın doğumunun müjdesidir. İbrahim aleyhisselamın doğacağı ve büyüyeceği kaçınılmazdır.” denildi.

 

“Dünya barışının tesisi Kudüs’ün yeniden fethiyle mümkündür”
“Kudüs’ün özgürlüğünü savunmadan ne özgürlük ne insan hakları savunuculuğu yapılamaz.”diyen Sarıkuş, “Bugün Kudüs işgal altındadır. Siyonist terör örgütü İsrail’in İşgali altındadır. Bu durum bir reelpolitik olarak tabir edilip geçilemez. Dünya barışının tesisi ancak ve ancak Kudüs’ün Müslümanlara yeniden fethiyle mümkündür. Bugün başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgede yaşanan kaosun sebebi terör örgütü İsrail’in varlığıdır. Çünkü İsrail fitne ve fesattan beslenen bozguncu bir anlayışın ürünüdür.” şeklinde konuştu.

 

Basın açıklaması, sık sık getirilen tekbir ve sloganlar ile kesildi, yapılan dua ile sona erdi. (Mustafa Bikeç /Sedat Kuşulay- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.