banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Kudüs Der'den Özgür Kudüs Platformu'na ziyaret

 Mescid-i Aksa ve Kudüs’teki durumu anlatmak için Türkiye’de kurulan Kudüs Dayanışma Derneği’nin Halkla İlişkiler Temsilcileri Ayhan Ocak ve Tarık Abdurrezak Özgür Kudüs Platformu’nu ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karşılıklı yapılan görüşmede ümmetin ortak sorunu Mescid-i Aksa ve Filistin davası konuşuldu.

KUDÜS’E DUYARLI OLALIM!

Siyonist israil’in Mescid-i Aksa’nın altından tüneller kazarak yıkmaya çalıştığını belirten dernek yetkilileri, Müslümanların bu konuya duyarlı olup orada yaşanan gelişmelere sessiz kalmamaları gerektiğini belirtti. Kudüs Der yetkilileri, siyonist israil’in medya gücünü kullanarak Mescid-i Aksa’nın kendilerine ait olduğu ile ilgili dezenformasyon bilgiler yayarak bu toprakları kendi topraklarıymış gibi göstermeye çalıştıklarını söyledi. Ayrıca bu toprakların sanki sadece Filistinliler ve Arapların toprağıymış gibi bir algı da oluşturduklarına dikkat çekti. Kudüs Der yetkililer, bu toprakların bütün Müslümanların olduğunu ifade ederek, “Buralar sadece Filistinliler değil, bütün Müslümanlarındır ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı korumamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

KUDÜS, BİZİM MESELEMİZDİR

Özgür Kudüs Platformu Sözcüsü Mehmet Sait Özcan da Filistin davasının kendileri için çok özel bir yer teşkil ettiğini ve Mescid-i Aksa’nın mukaddes bir belde olarak İslam ümmetinin ortak sorunu olduğunu ifade etti. Müslümanların birlik içerisinde hareket ederek İslam beldelerinin özgürlüğe kavuşturulmasının Kudüs’e de özgürlüğün yolunu açacağını belirten Özcan, Kudüs’ün de özgürlüğünün tüm ümmeti özgürlüğe kavuşturacağını kaydetti. Özcan, Özgür Kudüs Platformu olarak Türkiye’nin birçok ilinde Filistin ve Mescid-i Aksa ile ilgili program ve paneller düzenleyerek Müslüman halkı Filistin ve Mescid-i Aksa’ya yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın tüm ümmetin koruması altında olması gerektiğine yönelik inancını belirten Özcan, Filistin’de Yahudileştirme çalışmaları ve ambargo altındaki Gazze’ye değinerek, “Hamas, İslami Cihad gibi direniş gruplarının israil’e karşı verdiği mücadeleyi her yönden destekliyoruz. Allah’ın izniyle, bugün siyonistlere karşı ön cephede savaşan kardeşlerimizle gerektiğinde nöbet değişimi yapacak bilinç ve birikime de sahibiz inşallah. Tüm Müslümanlar ve vicdan sahibi insanlar olarak ambargo altındaki Gazze’ye sahip çıkma ve Kudüs’ün Yahudileştirilme çalışmaları karşısında durmak için sorumluluk almaları gerektiğine inanıyoruz.” diye konuştu. (Erkan Yavuz- İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.