banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

Kudüs Anneleri Urfa'da Mescidi Aksa ve Kudüs için 18. kez toplandılar

Kudüs Anneleri ve Kudüs Anne Adayları – 17 Mart 2018 Cumartesi – Balıklı Göl Basın Açıklaması

Değerli Basın Mensupları, Kudüs’ü Mekke, Medine Olarak Gören, Kudüs’ü Ahdi, Yemini Olarak Gören, Değer Veren ve Basın Açıklamamıza Destek Veren Kudüs Anneleri ve Anne Adayları Hanımefendiler;

“Zulüm Bizdense,
Ben Bizden Değilim!”
Rachel Corrie

Bugün onikincisini düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.

“Ben diğer çocuklar için buradayım. Buradayım çünkü önemsiyorum. Buradayım çünkü her yerde çocuklar ıstırap çekmekte. Çünkü kırk bin insan her gün açlıktan ölmekte. Buradayım çünkü o insanların çoğu çocuklar. Anlamalıyız ki, fakirler her yanımızda ve biz onları görmezlikten geliyoruz. Anlamalıyız ki, bu ölümler önlenebilir! Anlamalıyız ki, üçüncü dünya ülkelerindeki insanlarda tıpkı bizim gibi düşünür, endişelenir, güler ve ağlar.”

Zulüm bizdense, ben bizden değilim diyerek zalime karşı Gazze şeridinin güneyinde Refah’ta işgalci siyonist İsrailin savunma kuvvetlerine bağlı zırhlı bir buldozerin Filistinlilere ait bir evi yıkmasını engellemeye çalışırken buldozer tarafından ezilerek, katledilerek öldürülen Rachel Corrie’nin dün vefatının 15.yıl dönümüydü. Bu vesile ile Rachel Corrie’yi ve cesaretini saygıyla anıyoruz. Amerikan vatandaşı Rachel Corrie, Uluslararası Dayanışma Örgütü (Intenational Solidarity Movement - ISM) gönüllüsü bir barış aktivistiydi. Rachel Corrie, 23 yaşında Olympia kentinde okulun son sınıfındayken Refah – Olympia kardeş şehir projesi kapsamında Gazze’ye gitmişti. Gazze’ye yetiştiğinde İkinci intifada sürmekteydi ve burada işgalci siyonist İsrailin zulüm ordusuna ait birliklerin, Filistinliler’in evlerinin yıkmasına karşı eylemler yapan ISM aktivistleriyle tanışmış ve gönüllü olarak aralarına katılmıştı. Gazze’ye gelişinin 7.haftasında idi ki, 16 Mart 2003 tarihinde işgalci siyonist İsrail ordusuna ait iki zırhlı buldozere karşı 8 ISM aktivistinin 3 saate yakın direnişi sonrasında zırhlı buldozerin üzerine sürülmesi sonucu katledilerek öldürüldü. Son eylemine giderken üzerinde parlak, fosforlu, turuncu bir yelek vardı ve elinde zalimlere karşı sesini daha fazla yükseltebilmek için bizler gibi megafon vardı. Bizler buradan haykırırken o direk yerinde zalimin yüzüne bağırıyordu. Ve şunu söyleyecek cesarete sahipti; Zulüm bizdense, ben bizden değilim!
Katledilerek öldürüldüğü esnada Filistin’deyken tanıştığı dostu eczacı Samir Nasrallah’ın ailesinin evini yıkarak işgal etmeye çalışan işgalci siyonist İsrail buldozerlerinin karşısında duruyordu. İşgalci siyonist İsrail askeri tarafından kullanılan Buldozer tarafından kameralar ve görgü tanıklarının gözleri önünde iki defa çiğnenmesi sonucu kafatası kırıldı, kaburgaları parçalandı ve akciğerleri delinerek parçalanması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Rachel Corrie’nin Amerikan vatandaşı olması hasebiyle ölümü Dünyada büyük yankı uyandırmasına rağmen, görüntüler ve görgü tanıkları olmasına rağmen işgalci siyonist İsrail hiçbir sorumlu hakkında herhangi bir cezalandırma yapmadı. Ailesinin ve Filistin halkının açtıkları davaları kaza olduğunu gerekçe göstererek red etti. Amerikan hükümeti açılan davaları takip etmek bir yana dursun konuyu gündemine bile getirmedi. Ve işgalci siyonist İsrailin paralı uşaklığını yaptığını bir kez daha gösterdi. Dünyadaki İnsan hakları savunucusu olduğunu iddia eden Batılı oluşumlar ve devletler zulme bir kez daha her zaman olduğu gibi gözlerini kapattı. Buradan Size Rachel Corrie’nin mektuplarını okumakta isterdik ama vaktimizin kısıtlı olması nedeniyle okuyamıyoruz ve okumanızı tavsiye ediyoruz. Mazlumların altın saçlı kızı Rachel Corrie; bizim, bizlerin olması ve ölmesi gereken yerde ölerek bu dünyadan göçtü. Vefatının yıl dönümü hasebiyle saygıyla anıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız!
Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.
Korkun, korkunuz da yanılmayacaksınız, Başkenti Kudüs Olan Filistin Devleti tam manasıyla kurulacak ve siyonist işgalci İsrail yıkılacaktır.
Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’danTel Aviv’e haykırıyoruz.
Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır.

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Allah’ım! Kudüs’te, Afrin’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dahi tüm İslam beldelerinde; İslamiyet için, Müslümanlar için, İslam beldeleri için mücadele Müslümanları ve askerlerimizi muhafaza eyle, zalim ve küffara karşı galib ve muzaffer eyle. Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle! Bizlere Siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle. Şu mübarek günler hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım!
Allah’ın Selamı, Bereketi ve Rahmeti Üzerimize Olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.