banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Kredi kartı şebekesine darbe; 4 gözaltı

Başkasının bilgilerini kullanarak kredi kartı ile halkı dolandıran şebekeye ağır darbe.

Kredi kartlarını kullanan ve pos makinesi ile işlem yapan çeteye üye 4 kişi suç aletleri ile yakalandı.

 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamad; “ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimizde meydana gelen Tefecilik olayları ile ilgili mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamında; “11.08.2011 günü iki ayrı işyerinde yapılan arama neticesinde; 4 adet pos cihazı, başkasına ait 34 adet kredi kartı, 1 adet senet, çok sayıda kredi kartı slipleri ele geçirilmiş, konu ile ilgili yakalan 4 şahıs hakkında “ Tefecilik, Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet” suçlarından dolayı yasal işlem yapılmıştır.

Ayrıca son 2 yıl içerisinde 49 ayrı işyerine operasyon yapılarak çok sayıda açık senet, tapu, çek, başka firmalara ait kaşe ve irsaliye faturaları, başkasına ait kimlik fotokopileri, başkalarına ait kredi kartları, pos cihazları ve sliplerine el konulmuş, konu ile ilgili olarak toplamda 51 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında “ Tefecilik, Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet” suçlarından dolayı yasal işlem yapılmış ve 24 şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmışlardır” denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.