banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kredi kartı kopyalayan çeteye baskın: 5 Gözaltı



Şanlıurfa’da vatandaşların kredi kartlarının kopyalandığı bir işyerine baskın yapıldı. Yapılan baskında kopyalama işleminde kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilirken 5 kişi de gözaltına alındı.

Alınan bilgilere; Polis ekipleri, 25.02.2015 olarak il merkezinde kredi kartı kopyalama eylemi gerçekleştiği bilgisi edinilmesi üzerine özel bir bankanın Genel Müdürlüğü Güvenlik Birimi ile irtibata geçti. Elde edinilen bilgilerde muhtelif banka ATM'lerinden kredi kartlarının, sahiplerinin bilgisi ve rızaları dışında nakit çekim işleminde kullanıldığı, kredi kartlarının sahiplerinin iletişim adreslerinin Şanlıurfa olduğu tespit edildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda toplam zararın 3.121.73 TL olduğu kredi kartlarını A.A isimli şahıs tarafından işletilen F.K isimli işyeri olduğu tespit edildikten sonra söz konusu işyerine baskın yapıldı. Baskın yapılan işyeriyle bağlantılı değişik iş yeri adreslerinde yapılan aramalarda ise suç ile alakalı 1 adet flash bellek, 6 adet hard disk, 1 adet video kayıt cihazı ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Yapılan baskında A.A. , M.F.P. , M.S.Ş. ,A.Ç. ve L.A. İsimli 5 şüpheli şahıs yakalandı.

Yakalan şüpheliler haklarında yasal işlemler yapılmak üzere Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.