banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen toz Sugeldi

KPSS puanları açıklanmayan öğretmen adayları mağdur oluyor

Milli Eğitim Bakanlığının Eylül 2015'te atamasını yapacağı 37 bin öğretmen adayının tercih heyecanı 4 Eylülde başladı. Ancak bazı branşlar bu heyecandan hala mahrum. Buyıl yapılan KPSS'de Sosyal bilgiler ve Coğrafya branşlarında sınavındaki bazı sorulara yönelik iptal davaları yaklaşık iki aydır devam ediyor. Bu süreçte öğretmen adaylarına davacılardan, ÖSYM’den, MEB’ten ve mahkemeden sıkıntıyı giderici bir açıklama gelmedi. Yaşanan bu belirsizlikten dolayı binlerce öğretmen adayı büyük bir mağduriyet yaşıyor. Söz konusu branş öğretmenleri KPSS alan puanları açıklanmadığı için ücretli öğretmenlik başvurusu dahi yapamıyorlar.

Bu bekleyişin biran evvel bitmesini isteyen öğretmen adaylarından Harun Başkurt, "Bilindiği gibi Bu yıl yapılan KPSS’de Sosyal Bilgiler ve Coğrafya Öğretmenlik Alan bilgisi testlerinde (ÖABT) bazı sorulara karşı davalar açılmış ve bunun sonucunda da; hakkında dava açılan branşlar hariç diğer tüm branşların KPSS alan puanları açıklanmıştı. Fakat sadece Sosyal Bilgiler ve Coğrafya ÖABT puanları açıklanmış değil. Son yapılan değişikliğe göre sınavlara karşı açılan davalar ivedilikle sonuçlanacak ve bu süre yasal sınır olan 45 günü geçmeyecekti. Fakat mahkeme süreci 45 gün geçmesine rağmen hala sonuçlanmış değil.  En azından davanın ne zaman sonuçlanacağına dair yetkili makamlarca bilgilendirilmeyi bekliyoruz." dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'in, 'İvedi yargılama' usulüne göre neticelenecek olan dava sonucunda herhangi bir mağduriyet yaşamayacaklarını söylediğini hatırlatan Bşkurt, "ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir TRT Habere verdiği röportajda, 'yargı mercilerince oluşabilecek olası bir gecikmeye karşı proaktif önlem açısından, atama takvimi konusunda MEB ile koordinasyonumuz ve görüşmelerimiz devam etmektedir. Öğretmen adaylarının bu konuda müsterih olmasını, yargı kaynaklı bir gecikme olasılığında dahi herhangi bir hak kaybının oluşmaması yönünde gereğinin yapılacağını bilinmesini isteriz” demişti. Fakat henüz bir çözüm ortada yok.” diye konuştu.

Öte yandan, MEB öğretmen tercih alımlarına başladı ancak Sosyal Bilgiler ve Coğrafya Öğretmenlik Alan Bilgisi Testlerinde henüz puanlar ve branş bazında sıralamalar belli değil. Ayrıca tüm öğretmenler henüz okullar açılmadan mevcut görev yerlerine giderken Sosyal Bilgiler ve Coğrafya Öğretmenlerinin ne zaman atanacakları dahi belli değil. Yine mevcut atamalar sonrası kalan boş kontenjanlara ek yerleştirmeler yapılacak ancak sözü edilen 2 branş daha ilk yerleştirmeler yapılmadığı için bu imkandan faydalanamayacak. Bu sebeple yaklaşık 35 bin Sosyal Bilgiler ve Coğrafya Öğretmeni adayı bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.  (Sabri Acet - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.