banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Kozluk'ta yarım kalan cami inşaatı yardım bekliyor

Kozluk’un Tepecik Mahallesi’nde Hz. Zeynelabidin Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğini kurup, dernek başkanlığını yürüten ve babasının vasiyeti üzerine devlet hastanesi çevresinde bulunan arazisinin 2 bin 500 metrekaresini camii yapılması için bağışlayan Mehmet Zeki Işık, yarıda kalan Hz. Zeynelabidin Camii inşaatının tamamlanabilmesi için hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyor.

Amacının Kozluk’ta en büyük yeşil alana sahip görkemli bir camii yapmak olduğunu,  bundan dolayı hastane çevresinde bulunan arazisinin 2 bin 500 metrekaresini cami için bağışladıklarını belirten Işık, “Mahalle sakinleri ve hayırsever vatandaşlar ile caminin yapımını üstleniyoruz. Camii inşaat alanı yaklaşık bin metrekare olacak, geri kalan bin 500 metre kare yeşil alan olacaktır. 600 kişilik kapasiteye sahip olan camimiz hem yeşil alan genişliği hem de bayanlara ait mescit, Kur’an kursu ve abdest bölümü ile Kozluk’ta ilk olacak. Çift minareli yapacağımız caminin içi kadar dış çevresi de örnek olacak. Çevre düzenlemesi ve yeşil alanı oldukça geniş olan caminin vakit namazları dışında da halkın huzur bulacağı bir mekân olacaktır. Hz. Zeynelabidin Camii Derneği olarak, zamanımızın büyük bir bölümünü caminin inşaatı için harcıyoruz. Hayırsever halkımızın yaptığı ve yapacağı yardımlar sayesinde caminin en kısa zamanda bitmesini umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yedi aydır cami inşaatına başladıklarını ve caminin kaba inşaatının bitmek üzere olduğunu söyleyen Hz. Zeynelabidin Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyelerinden Ebubekir Işık ise “Camimizin borçları çok olduğundan inşaat durma noktasına geldi. Camimizin yapımına devam etmek için hayırseverlerin yapacakları yardımları bekliyoruz. Caminin tamamlanması için ortalama 500 bin TL’ye ihtiyaç vardır.” dedi.

Hz. Zeynelabidin Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına açılan banka İBAN (TR77 0001 0004 8069 7267 9650 01)  ve hesap numarasından (0480697267965001)  yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin bağışlarını yapabileceklerini ifade eden Işık, ayrıca camii inşaatına katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin 0533 390 93 06-0545 914 63 29 cep telefonu numaralarından da iletişime geçebileceklerini ifade etti.  (Muhammed Said AKSOY/İLKHA)     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.