banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Köylülerin 15 yıllık su hasreti sona erdi

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesine bağlı Ballık köyünde yapılan su arama çalışmaları sonuç verdi. 15 yıldır hasret kaldıklara suya kavuşmanın sevincini yaşayan köylüler, şu ana kadar köylerinde su olmamasından dolayı çok zorluklar yaşadıklarını söylediler.

Ballık köyünde açılan sondaj kuyusundan saniyede 9 litre su elde edilirken, kuyudan elde edilen suyu gören ve 15 yıldır su sıkıntısı çeken köylü kadınların mutluluğu gözlerinden okundu.  

Sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, köylülerin mutluluğunu paylaşarak, suyun özellikle kadınlar için çok önemli olduğunu söyledi.

Ballık köyünün yıllardan beri su sorunu yaşadığını belirten Şahin, “Bugün yaptığımız çalışmayla, saniyede 9 litre akan çok bereketli bir su bulduk. Köyün ihtiyacı ise 6 litre. Su bayanlar için çok önemli, bütün yükü bayanlar çekiyor. Su geldiği zaman en çok hanımlar rahatlayacak. Ben de bir hanım olarak, bir Belediye Başkanı olarak onları memnun ettiğim zaman çok mutlu oluyorum. Hepsinden Allah razı olsun. İnşallah bu çalışmaları tamamlayacağız. Bir Büyükşehir’in köyü, ilçesi nasıl olması gerekiyorsa öyle olacak, yaşam kalitesi artacak.”ifadelerini kullandı.

Köyün yaklaşık 15 yıldan beridir su sıkıntısının olduğunu söyleyen erkekler ise “GASKİ’ye müracaat ettik suyumuzu çıkarttılar. Su sıkıntısından dolayı, köyümüz çok zorluklar çekti. Şu an için, suyumuz bol çıktı ve yeterlidir.” şeklinde konuştular. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.