banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Köylerin yol sorunu çözülecek!.. VİDEOLU


Sabah erken saatlerde geçici kabulü bu ayın sonunda gerçekleştirilecek olan Siverek 200 Yataklı Devlet Hastanesi önünde başlayan inceleme gezisi kapsamında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i, burada Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen ile Siverek Kaymakam Vekili Uğur Sezer karşıladı. Hastanenin önüne yapılması planlanan yan yol ve kavşak çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunan Vali Güvenç ve Bölge Müdürü Gülen daha sonra yapımı tamamlanan Siverek Devlet Hastanesi’ne geçti. Hastanede yetkililerden bilgi alan Vali Güvenç, hastanenin geçici kabulünün bu ayın sonunda yapılacağının bilgisini aldıktan sonra Hilvan ilçesine geçti. Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Siverek Hilvan karayolunun Hilvan girişinde bulunan spor sahası ile yapımı projelendirilen Devlet Hastanesi’nin önü ile Hilvan merkezde iki kavşağın yapılacağını aktardı.

Vali Celalettin Güvenç’in gezi kapsamında Siverek ve Hilvan ilçesinde vatandaşlar yollarıyla ilgili sorunları Karayolları Bölge Müdürü Şamil Gülen’e anlatma fırsatı bulurken, Gülen, yapılabilecek yeni yollar ve mevcut yolların durumunun iyileştirilmesiyle ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

Vali Güvenç Hilvan’daki incelemelerinin ardından Bozova İlçesi’ne geçti. Kaymakamlık ziyaretinde bulunan Vali Celalettin Güvenç’e, Vali Yardımcısı ve Bozova Kaymakam Vekili Oğuz Şenlik brifing verdi.

Kaymakamlık çıkışında ilçe halkı ve esnafıyla sohbet eden Vali Güvenç, vatandaşların yol talebi karşısında “Bunun için Bölge Müdürümüz ile birlikte buradayız. İnşallah köylerin ve sizlerin yol sorunun çözeceğiz” dedi.


Vali Celalettin Güvenç, ilçe temaslarının ardından yapımına bu yıl başlanacak olan ve karayolları standardında gerçekleştirilecek olan 47,5 kilometrelik Bozova-Yaylak-Yukarı Göklü-Halfeti turizm yolunu gezdi.

Yaylak Beldesi’nde Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer ve vatandaşlar tarafından karşılan Vali Güvenç, vatandaşlarla sohbet ederek, sıkıntılarının olup olmadığını sordu. Belde Belediye Başkanlığına geçen Vali Güvenç, burada bir süre Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer ve vatandaşlarla görüştükten sonra Yukarı Göklü Beldesi’ne geçti.
WWW.BALİKLİGOL.COM
Yukarı Göklü Beldesi’nde de esnafı ziyaret eden Vali Güvenç burada da vatandaşların yol talebi ile karşılaştı. Vali Güvenç, yol sorununu çözmek için karayolları bölge müdür Şamil Gülen’le birlikte bölgede incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, Bozova-Yaylak-Yukarı Göklü-Halfeti yolunun Şubat veya Mart ayında projesinin tamamlanmasıyla birlikte ihale edileceğini bildirdi. Karayolları standardında yapılacak olan yolla ilgili çalışmalara Mayıs veya Haziran ayında başlayacaklarını anlatan Vali Güvenç, yolun büyük bir kısmının da bu yıl bitirileceğini belirtti.


Gezisi boyunca ilçe ve belde merkezlerinde yaya olarak gezen Vali Güvenç, yol güzergâhındaki vatandaşların tek tek hal ve hatırlarını sordu. Yukarı Göklü Belde Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali Güvenç, burada Belediye Başkanı Bazo Yılmaz’dan beldeyle ilgili bilgi aldı. Yukarı Göklü Beldesinde yapımı yeni tamamlanarak hizmete giren Aile Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret eden Vali Güvenç, buradaki sağlık çalışanlarıyla bir süre sohbet etti. Merkezin beldeye hayırlı olmasını dileyen Vali Güvenç, Aşağı Göklü Köyü’nün doktor sorununun da beldeden gidecek bir doktorla aşılacağını köylülere anlattı.

İlçe ve belde gezileri kapsamında Vali Güvenç’in son durağı ise Halfeti ilçesi oldu. Halfeti’de Kaymakam İsmail Çiçek’ten bilgi alan Vali Güvenç temaslarının ardından Şanlıurfa’ya döndü.
www.balikligol.com

VALİ İLÇELERİ GEZDİ ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.