banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

KÖYLERDE PARKE TAŞI DÖŞEMESİ DEVAM EDİYOR


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in girişimleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden hibe edilen kilit parke taşı üretim makinesinin alınmasıyla birlikte kurulan tesislerde üretim sürüyor. İl Özel İdaresi’ne ait tesislerde üretilen günlük 1000 metrekarelik kilit parke taşı ise Şanlıurfa’da köylerin sokaklarına döşeniyor.

Bütün köylere üretilen parke taşlarının dağıtımını planlayan İl Özel İdaresi, yaklaşık 3 bin yerleşim biriminin olduğu Şanlıurfa’da Yenisu Köyü ve Akçamescit Köylerinde çalışmalar tamamlamış; Merkez Akziyaret ve Anaz Köyü ile Suruç Gölen Köyü’nde kilit parke taşı döşemeye devam etmektedir.

Öte yandan Akziyaret Köyü’nde 2 Mart 2013 tarihinde Vali Celalettin Güvenç’in katılımıyla köyde parke taşı döşeme işi başlatılarak 18 bin metre parke taşı köyün ana arterlerine döşenmiştir. İl Özel İdaresi’ne ait tesislerde üretilen kilit parke taşlarının yüzde 75’i Akziyaret Köyü’nün yollarında kullanılmış olup; cami, taziye evi ve mezarlık yoluna da parke taşı döşeme çalışmaları sürdürülmektedir.

Çalışmaların sürdüğü Akziyaret Köyü Muhtarı Ahmet Yetimoğlu, köylerinde kilit parke taşı döşeme işinin devlet vatandaş işbirliği ile devam ettiğini söyledi. Kent merkezlerine göre daha kaliteli taşın ilk olarak köylerine döşendiğini anlatan Köy Muhtarı Yetimoğlu, “Yolun boyutuna göre taş döşeniyor ve burada gerçekten güzel bir çalışma ortaya çıktı. Bu da bizi mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.