banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Köy Yollarını İnceleyen Güvenç; Kötü niyetlilere izin vermeyeceğiz

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Birecik İlçesi’nde Kural, Sumaklı ve Aşağı Habip Köylerini ziyaret etti.

 

İlk olarak Kural Köyü’ne giden Vali Celalettin Güvenç’i yol güzergâhında Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi ve Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Çopur ve daire amirleri karşıladı. İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı ile birlikte Kural Köyü’ne geçen Vali Celalettin Güvenç, burada vatandaşlarla sohbet etti. Geçtiğimiz yıl kanalizasyon ve yolu yapılan köyde, köylüleri dinleyen Vali Celalettin Güvenç, köylülere hitaben bir konuşma yaparak, “Bugün git, yarın gel devri bitti. Cep telefonlarıyla tüm yetkililere ulaşabilirsiniz. Bir sıkıntınız olduğunda arayın, çözmek için devletimizin ne imkânı varsa seferber edelim. Devletin varlık amacı sizlersiniz” dedi.

 

Yapılan çalışmaları sürekli denetlediklerini ifade eden Vali Güvenç: “Her toplumda kötü niyetliler olabilir, hep birlikte bu tür kişilere fırsat vermeyeceğiz. Bizler de bunu sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Vali Güvenç Kural köyünün ardından cami açılışına katılmak üzere yine Birecik ilçesine bağlı Sumaklı Köyüne geçti.

 

Sumaklı köyünde öğrenciler ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Celalettin Güvenç, Sumaklı Köyü Camii’nin açılış kurdelesini beraberindeki heyetle birlikte kesti. Daha sonra Sumaklı Köyü Camii’yi gezen Vali Güvenç, hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.

 

Gezi programı kapsamında yol güzergâhında bulunan Böğürtlen Ortaokulunda bir takım incelemelerde bulunan Vali Celalettin Güvenç’in bir sonraki durağı Aşağı Habip Köyü oldu.

 

Müftülük tarafından yaptırılan Kuran Kursu ve Sosyal Tesislerin açılışı için geçtiği Aşağı Habip Köyünde vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Güvenç, kendisini karşılamaya gelen kadınlara Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gül dağıttı. Kadınlarla bir süre sohbet eden Vali Güvenç, daha sonra Kuran Kursu ve Sosyal Tesisin açılışını gerçekleştirdi.

 

Aşağı Habip Köyü sakini Hüsniye İnan köylerinde yapılan Kuran Kursu’ndan Vali Güvenç’in ziyaretinden duydukları memnuniyetini dile getirerek, özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ifade etti.

 

Kuran Kursunda vatandaşlara seslenen Vali Güvenç, “Asıl olan millettir, Milletimizin yüzünü güldürmektir. Memleketimizdeki bahar havasının da sebebi budur. Paramız bereketleniyor, yatırım hizmetlerimiz artıyor. Durmadan hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. İnşallah iyi olacak sizlerden dua bekliyoruz. En ufak bir sıkıntınızda bizleri arayın” dedi.

 

Çocukları ve gençleri güzel bir gelecek beklediğini vurgulayan Vali Güvenç, “Onların geleceğinde lider bir ülkenin vatandaşı olmak var” dedi. Vali Güvenç sözlerini sürdürerek,“Bizlerin çektiği sıkıntıları ben inanıyorum çocuklarımız çekmeyecek. Gül gibi barış içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşayacaklar, yüzleri gülecek onların devleti de dünya da lider olacak. Kimsenin ayrıma uğramadığı, herkesin başının dik olduğu bir ülkede yaşayacaklar. Ne yapıyorsak sizlerin sayesinde yapıyoruz. Siz güç vermeseniz biz bir şey yapamayız” dedi.

 

Konuşmasının ardından Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılmak üzere Vali Celalettin Güvenç, Birecik’e ilçe merkezine geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.