banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Köy yaşamına bir de kan davası eklenince

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı gözler köyünün sorunları saymakla bitmiyor. yıllardır yol, su ve köprü sorunu olan köy’e bir’de kan davası sorunu eklendi

Viranşehir ilçe sınırının sıfır noktasında bulunan 50 hanelik köy’ün, 2008 yılında Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Muzaffer Gültekin’in köyü olduğu belirtildi.

Yıllardır yol, su ve köprü sorunu yaşadıklarını belirten gözler köyü sakinleri, devlet erkânları tarafından kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

Yıllardan beri yol, su ve köprü sorununa bir’de kan davasının eklendiğini kaydeden köy sakinleri, sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

Köylüler, 2008 yılında yapılan cenaze töreninden sonra köy’e gelen dönemin yetkilileri yolun yapılması için kendilerine söz verdiklerini ama sözlerinde durmadıklarını ifade ettiler

Seçim Öncesi köyün içme suyu şebekesinin yapılması için yetkililerin söz verdiğini, ancak bu sözlerinde de durmadığını iddia eden köylüler,”seçim sonrası gelip bir sondaj kuyusu kazıldı ve kaderine tek edildiğini söylediler

Kışın çamur yazın toz deryası haline gelen yolun kendileri için çile yoluna döndüğünü ifade eden köylüler, köprü taleplerini yetkililere defalarca iletmelerine rağmen yapılması gereken köprü yerine sadece boru döşendiğini belirtiler.

Haber; Mustafa Çapanak / Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.