banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kovancılar'da sağlık çalışanlarından basın açıklaması

Son zamanlarda bölgede sağlık personellerine yönelik gerçekleşen saldırılar ile alakalı Kovancılar Devlet Hastanesi çalışanları basın açıklaması yapıldı.

Başhekim Yardımcısı Dr. Ömer Kaymaz’ın yaptığı açıklamada, Haziran ayından itibaren tırmanışa geçen hastane ve ambulanslara yönelik gerçekleştirilen saldırılara sert tepki gösterdi.

Üç sağlık personelinin PKK saldırıları sonucu hayatını kaybettiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Aile hekimimiz Abdullah Biroğlu Diyarbakır’da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförümüz Şeyhmuz Dursun memleketleri Şırnak’ta silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Onlarca çalışanımıza el konuldu, hastaneler yakıldı, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. En son Şemdinli’de Hastanemiz bombalı saldırı sonucu nerdeyse kullanılamaz hale geldi.  Bu saldırılardan en büyük zararı bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımız gördü. Vatandaşların en temel hakkı olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik gerçekleştirilen bu saldırıları kınıyoruz.”

Ayrıca açıklamada sağlık kurumlarının hedef alınarak itibarsızlaştırma çabalarının en büyük zararının bölge halkına verildiği belirtildi.

Açıklamanın sonunda, “Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağ dışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda yer edinemeyecektir.” denildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.