banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

KOÜ Mescit Birliği'nden ODTÜ Mescit Topluluğu'na ziyaret

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mescit Birliği üyeleri, geçtiğimiz günlerde namaz kılarken saldırıya uğrayan Orda Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mescit Topluluğu üyelerini ziyaret etti.

Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde gerçekleşen ziyarete KOÜ Mescit Birliği üyeleri, ODTÜ Mescit Topluluğu, Hacettepe Mescit Birliği, Bilkent Medeniyet Topluluğu, Ankara Üniversitesi Kardeşlik Meclisi üyeleri katıldı.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette mescit hakkında bilgiler paylaşıldı. Mescit Topluluğu adına konuşan E. B, ziyaretten duydukları memnuniyetlerini ifade ederek ODTÜ Mescit Topluluğu’nun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. E. B, daha sonra namaz kılan öğrencilere yapılan saldırıyı anlattı.

Rektörün kendilerini oyaladığını dile getiren E. B, “Geçtiğimiz yaz mescit yapımının devam edilmesi konusunda Rektörün yanına gittik. ‘Başlayacaksanız başlayın çünkü okul zamanı da bu adamlar sorun çıkartır.’ diye. Fakat rektör de bizi sürekli oyalıyordu. Mescit yapımına başlanınca bunlar rahatsız oldular ve inşaatı basıp durdurdular. Sonra Rektöre tekrar gittik niye durduruldu diye ama bir şey söylemedi ve bize durduğunu akademisyenler söyledi. Hatta aldığımız duyumlara göre mescit ihalesini tamamen iptal edecekler.” dedi.

Saldırı günü yaşananlardan söz eden E. B, “O gün namaz kılacaktık ve mescitte yer kalmamıştı. Biz de arkadaşlara dışarıda kılmalarını söyledik. O sırada da Kolektife bağlı öğrenciler de ‘bunlar ne yapıyorlar’ diye anlamaya çalışıyorlar. Gerçekten bunlar namaz mı kılıyor yoksa Mescit Topluluğu’nun bir organizasyonu mu? Fakat bunlar provokasyon olarak algıladılar. Oysa biz tahrik etmek isteseydik geçeriz dar olan başka bir mescide ve çok daha kalabalık bir şekilde namazı kılardık. Hâlbuki bizim tek amacımız mescidin yeterli olmadığını göstermektir. Olay günü ikindi vakti geldiler ‘burada namaz kılamazsınız’ gibisinden şeyler söylediler. Ardından namaz kılan arkadaşlara saldırı geçekleştirdiler ve malumunuz hepinizin duyduğu olay yaşandı.” diye konuştu.

Ziyaret, yapılan ikramların ardından sona erdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.