banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Kontör Çetesine 22 Tutuklama

Telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp çeşitli suçlamalarda bulunduktan sonra kontör talep eden çetenin topladıkları kontörlerle 12 milyon TL'lik vurgun yaptığı ortaya çıktı. Kontör dolandırıcılığı yapan çetenin elde ettiği haksız kazançla lüks hayat yaşayıp kendilerine son model otomobiller aldıkları belirlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan kontör çetesi üyelerinin mal varlıklarına el konuldu.
Edinilen bilgiye göre, kontör dolandırıcılığı yapan şebekeye yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Şanlıurfa merkezli olarak 51 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonun Şanlıurfa ayağında 122 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde 72, İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya'nın da aralarında bulunduğu 11 ilde de 50 kişi olmak üzere toplam 122 kişi gözaltına alınmıştı. Grup lideri olduğu ileri sürülen Hakan Terzioğlu'nun da aralarında bulunduğu 50 kişi sorgulanmak üzere
Şanlıurfa'ya getirildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan çete üyeleri gruplar halinde Akçakale ilçesinde Adliye ye sevk ediliyor. Dün Adliye ye sevk edilen 35 kişiden 22 kişi tutuklanırken bugün de 40 kişi Akçakale'de Adliye ye çıkarıldı. Gözaltında tutulan diğer çete üyelerinin de sorgulamalarının tamamlanmasının ardından Akçakale'de adliye ye sevk edilecekleri öğrenildi.

ARADIKLARI KİŞİLERİ TERÖR ÖRGÜTÜ ERGENEKON İLE TEHDİT ETTİLER
Farklı iki yöntemle vatandaşları dolandıran çetenin birinci yöntemde aradıkları vatandaşlara kendisini polis, savcı, hakim ve asker olarak tanıtıp "senin ismin Ergenekon terör örgütüne koymuşlar. Biz senin için takip ediyoruz. Ama kontör göndermen gerek" diyerek kontör aldıkları ortaya çıkarken, diğer yöntemde ise vatandaşa "Pepsi'den 20 bin TL hediye kazandınız detaylı bilgi almak için şu numarayı arayınız" diyerek mesaj attıkları polis tarafından tespit edildi. Kendilerini arayan vatandaşa da "Hediye
kazandınız işlemleriniz için kontör yollayınız" diyerek kontör aldıkları ortaya çıkan çetenin kendi içinde guruplar halinde çalıştığı saptanan çetenin liderliğini Hakan Terzioğlu'nun yaptığı belirlendi.
Yürütülen soruşturma kapsamında telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp çeşitli suçlamalarda bulunduktan sonra kontör talep eden çetenin bu şekilde topladıkları kontörlerle 12 milyon TL'lik vurgun yaptığı ortaya çıktı. Kontör dolandırıcılığı yapan çetenin elde ettiği haksız kazançla lüks hayat yaşayıp kendilerine son model otomobiller aldıkları belirlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan çete üyelerinin mal varlıklarına polis tarafından el konuldu. Çete
üyelerinin kontör dolandırıcılığından aldıkları 8 adet lüks araba Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü oto parkına çekildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.