banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Doğalgaz kombi cihazlarının, yıllık veya 3 yılda bir bakımlarını mutlaka yetkili servis ve yetkili kişilere yaptırmaları gerektiğini belirten kombi bakım ve teknik servis uzmanları kombilere yapılan bakımların daha verimli, sağlıklı ve tasarruf sağlayacağına söylediler.

Diyarbakır’ın yüzde 90’nın doğalgaz kullandığını belirten kombi bakım ve teknik servis uzmanı Bilal Şimşek,Çevre temizliğine, kullanım kolaylığı, ısı tasarrufu ve maddi olarak vatandaşın cebine bir yansıma oldu. Doğalgaz şehrimizde bireysel ve merkezi olarak kullanılıyor. Merkezi sistem kazan gibi olarak çalışıyor. Gaz kazana gelir oradan bütün dairelere dağıtılır ve fatura ödemesi o şekilde yapılır. Bireysel olan doğalgaz kullanıcıları ise, her daire ne kadar doğalgaz kullanıyorlarsa o kadar ödemesini yaparlar.” dedi

Türkiye’de ilk doğalgaz geldiğinde bacalı sistemin kullanıldığını söyleyen Şimşek, “Bacalı sistemde zehirlenmeler olduğu için kaldırıldı. Şuan Türkiye’de  hermenik sistem geçildi. Bu sistemde zehirlenmenin önüne geçildi. Gaz sıkıntısı olduğunda bacadan dışarıya aktarılır. Doğalgaz uçucu olduğu için havada kalır.  LPG tüpünden sızan gaz kütlesi ağır olduğu için zehirleme neden olma riski çok yüksektir.” ifade etti.

Kombilerin bakımı mutlaka 3 yıl veya yılda bir bakımın yapılmasının gerektiği önerisinde de bulunan Şimşek, “Kombilerin markalarına göre bakımları değişmektedir. 5 yıl 3 yıl veya yılda bir bakımı yapılan kombiler vardır. Eski kaloriferlerin içeresinde metal parçalar olduğu için kombilerin bundan dolayı zarar görebilir. Mümkün ise yılda bir mutlaka kombilerin bakımı yapılması gerekir.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak kombi kullanıcılarının tasarruf konusuna dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Şimşek, “ Kombi kullanıcıları, sürekli kombileri açıp kapatmaları daha çok doğalgaz yakar. Havaların normal olduğunda 30 veya 40 derece olmasına dikkat edilmesi gerekir. Kombiyi belli bir aralıkla kapatmak suyun soğuk olmasına neden olur. Açık kalması daha iyidir. Çünkü suyun ısınması vakit aldığı için daha çok yakıt yakar. Kombilerin açık kalması belli bir derecede olması tasarrufu sağlar.” şeklinde bilgilere yer verdi..(Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.