banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Kolbastı'lı Park Açılışı

Akçakale ilçesine bağlı Yukarıbeydaş Köyü İlköğretim Okulu çocuk parkı açılış törenine Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, Şanlıurfa SODES ofisi temsilcileri ve Yukarıbeydaş köylüleri katıldı. Tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Şefik Aygöl, Akçakale'nin daha iyi hizmetlere layık olduğunu belirterek, "Biz köylerimize yol, su cami ve okul götürdük. Ancak sosyal ve
kültürel etkinlikler götüremedik. Bu tür sosyal etkinlikleri hükümetimiz Valiliklere ve Kaymakamlıklara verdi. Devletimiz ülkenin en ücra köşesindeki yere hizmet götürerek ayrımcılık yapmadığını göstermektedir. Şanlıurfa iller arasında en başarılı ilimizdir. Akçakale'de ilçeler arasında ön sıralarda olan bir ilçemizdir. Başarıda emeği olan ve çaba sarf eden proje ofisimize teşekkür ediyorum. Bu proje kapsamında ilçemize 2 milyon TL'lik yatırımlar yapıldı. Bugün burada bir park açılışı yapıyoruz.
Esasında bu işler devletimiz için ufak işlerdir. Ancak yapılamadığı için büyük işler olarak görünmektedir. Bu halk, bu çocuklarımız bu tür hizmetleri fazlasıyla hak ediyor. Eksiklikleri biraz gayret ederek bu açığı kapatmamız gerekiyor. Bu okuldan bu yıl beş çocuğumuz başarı göstererek liselere yerleştiler. Bu yılda bu başarıyı göstermek için hazırlıklar devam ediyor. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocuklarımızın başarı olmasında katkısı olan devlet büyüklerimize, valimize ve proje ofisindeki başarılı
arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okundu. Şiirlerin ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu kolbastı oyunu sergilendi. Kaymakam Şefik Aygöl, köylü kadınlarına büyük bir jest yaparak park kurdelesini kesmek için platforma davet etti. Köylü kadınlarda Kaymakamı kırmayarak çocuk parkı kurdelesini beraber kesti. Kaymakamın bu jesti karşısında köylü kadınlar bu manzarayı zılgıtlarla destekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.