banner2
Öne Çıkanlar Av. Haluk Pekşen gazzeli ilk Yaz saati uygulaması Trabzon Milletvekili Av Haluk Pekşen

Köklü Değişimciler; Cesur yöneticilere ihtiyacımız var

Şanlıurfa Köklü Değişim Dergisi adına Araştırmacı Yazar Cevher Kara dergâh camisinde bir basın açıklaması yaptı.
Dergâh girişinde yapılan basın açıklamasında Yazar Kara şunları kaydetti; "İslam ümmeti bir asırdan fazladır hem sömürgeci kâfirlerin hem de onların işbirlikçilerinin işgali ve zulmü altındadır. İslami beldelerin hangi tarafına bakılsa bir katliam ve zulüm tablosu ile karşılaşılmaktadır. Türkistan, Arabistan, Kürdistan, Afganistan ve tüm İslam coğrafyasında; canlar, mallar, iffet ve namuslar ayaklar altına alınmakta, Allah'ın kitabına ve O'nun tertemiz Resulü'ne hakaretler edilmektedir" dedi.


Son olarak Suriye ve Miyanmar illeri kâfirler tarafından ateşe verildiğini belirten Kara; "Şu mübarek Ramazan ayında bile kâfirler, bütün kinlerini kardeşlerimizin üzerine boşaltmaktan çekinmemektedirler. Bakın Suriye'den her gün ölüm ve katliam haberleri gelmektedir. Suriye Müslümanları 1 yıldan fazla bir süredir en vahşi ve cani kıyımlara reva görülmektedir. Türkiye Hükümeti, Suriye'ye tamamen ulusal ve Amerikan çıkarları bağlamında bakarken, kimi Müslümanlar İran'a olan muhabbetlerinin derinliğinden o kıyımlara mazeretler bulmakta, birçok Müslüman ise olan biteni sessiz sedasız izlemektedirler" dedi.
Kara; "Miyanmar'daysa yaklaşık 1 ay içerisinde 1000'e yakın kardeşimiz şehid edildi, binlercesi de hicret etmek zorunda bırakıldı.Bazı kardeşlerimiz üç gün boyunca iftarsız ve sahursuz oruç tutmaktadırlar. Bacılarımızın iffetlerine el uzatılmakta, onurları hiçe sayılmaktadır. Ve o Müslümanlar, bu aşağılık uygulamalardan kaçıp da sığındıkları devletlerden himaye ve sığınma da görmemektedirler.


İslam ümmetinin başına çöreklenmiş yöneticiler ise anacak gıda ve ilaç yardımıyla yetinmektedirler. Bu davranış ise ne akan kanları ne de talan edilen onurları ve namusları kurtarmaktadır." dedi.
On yıllardır başımıza gelen zulümler, ahlakımızın ve zenginliğimizin yok edilmesi, bunların hepsi ve daha beteri Resul Aleyhisselatıvesselam'ın 'kalkan' dediği Hilafet'in ortadan kaldırılması sebebiyle olduğu belirten Kara sözlerine şöyle devam etti; "Bizim ve tüm İslam ümmetinin kurtuluşu Allah'ın hükmündedir. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizin, iffet, izzet ve şahsiyetimizin kurtuluşu Hilafet iledir. Selahaddin-i Kürdi, Nureddin Zengi, Mutasım Billâh gibi İslam Ümmetinin yardımına koşacak, 'neredesin' çığlıklarına ses verecek cesur yöneticilere, komutanlara ihtiyacımız var. Başımızdakiler gibi 'kınama' ile yetinenlere değil" dedi.

Murat Çiftçi / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.