banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Koçali Barajı iskân çalışmaları masaya yatırıldı

Adıyaman’da Koçali Barajının yapılmasından etkilenecek köyler için yeniden yapılacak iskan çalışmaları ile ilgili Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya vali yardımcıları, ilgili kurumların amirleri ile teknik personel katıldı.

Toplantıda, Koçali Barajının yapılmasıyla iskan etütleri sonrasında belirlenecek alanlarda yeniden iskan edilecek Gökçay, Çatalağaç, Bağlıca, Ağaçkonak, Doğanlı ve Varlık Köylerinin durumları ele alınarak bu yerleşim birimleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Vali Mahmut Demirtaş, iskan etütleri sonrası belirlenecek yeni yerleşim birimlerine köylülerin naklinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için önümüzdeki günlerde bu köylere giderek yerinde incelemelerde bulunacağını ifade etti.

Sulama ve içme suyu amaçlı bir proje olan Koçali Barajının tamamlanması ile birlikte 180 bin dekar tarım arazisinin suyun bereketine kavuşacağını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu önemli projenin tamamlanması ile yılda 31,5 milyon metre küp içme suyu temin edilerek Adıyaman'ın 2050 yılına kadar içme suyu problemi de çözüme kavuşturulacaktır. Bu da ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesini artıracak, ilimizde ürün deseni sayısını artırarak tarıma dayalı sanayide büyük bir gelişmenin yaşanmasına vesile olacaktır.” dedi.  (Yakup Söğüt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.