banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kocaeli'de deprem çalıştayı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, "Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı"nın bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek.

Geçen yıl ilki düzenlenen çalıştayda bu yıl Türkiye’nin ve Kocaeli’nin deprem gerçeği, alınan önlemler ve yapılması gerekenler, uzmanlar tarafından masaya yatırılacak. Çalıştay, 12 Kasım Perşembe günü Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün konuşmalarıyla başlayacak olan çalıştay, teknik ve sosyal olmak üzere iki oturumdan oluşacak.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 16. yılında yapılan çalışmaları anlatmak, deprem gerçeğini tartışmak ve Kocaeli’de farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek çalıştay gün boyu sürecek. Çalıştay öncesinde TÜBİTAK-MAM işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında deprem risk ve tehlikeleri, olası İstanbul depremi ve bölgeyi etkileyecek depremlerin etki alanı belirlendi.

Proje Büyükşehir’in Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile yapmış olduğu işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülüyor. Proje dahilinde Kocaeli'yi etkilemesi beklenen olası depremlerde hasarın büyük olduğu yerler anında belirlenerek acil yardım ve arama kurtarma ekiplerinin yönlendirilmesi merkez tarafından gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı ortak proje ile 2004 yılından bu yana 42 bin ilkokul öğrencisine deprem eğitimi gerçekleştirildi. Bu eğitim çalışmalarında 65 bin deprem eğitim kitabı ve 40 bin adet deprem eğitim CD’si dağıtıldı.

Öte yandan Sekapark Kültür Alanı’nda yer alan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’ndeki deprem simülasyonunda farklı büyüklüklerde depremler canlandırılarak, eğitimler gerçekleştirildi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.