banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Kobani'ye İnsani Yardım Gidecek

Kızılay tarafından toplanacak insani yardımların Kobani’de ki yardım kuruluşu Hilali Ahmer Cemiyetine teslim edilerek savaş ortamındaki mağdur kişilere ulaştırılması planlanıyor.

Konu ile ilgili açıklama da bulunan Suruç Kaymakam Abdullah Çiftçi yaptığı açıklamada, Kobani’ye yardım götürmek için halkın talebini Valiliğe iletmemiz üzerine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in girişimleri, Bakan Faruk Çelik’in destekleri ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in onaylarıyla Kobani’ye yardım götürülmesi talebinin Hükümet tarafından uygun görüldüğünü söyledi.

Kaymakam Abdullah Çiftçi “ Bu konuda her türlü siyasi görüşün üzerinde tamamen insani ölçülerde ve insani değerler çerçevesinde devletimiz ve hükümet yetkilileri daha önce olduğu gibi dünyanın her yerinde yardıma muhtaç olan insanlara yardım götürmeyi prensip edinmiştir. Böyle bir devletin temsilcileri olarak yine kardeşlerimizin olduğu karşı Kobani bölgesine Kızılay marifetiyle yardım götüreceğiz. Tamamen devlet kontrolünde olan insani yardımın en iyi şekilde yerine ulaşması için gerekli bütün gayret ve hassasiyet gösterilecektir. Bu yardımın yapılabilmesi için çaba gösteren bu aşamaya gelmesinde emekleri geçen başta Sayın Valimiz Celalettin Güvenç’e Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e ve İç İşleri Bakanımız Muammer Güler’ teşekkür ediyorum inşallah bu yardımların gitmesi neticesinde Kobani’de ki mağdur durumda olan insanların mağduriyeti nispeten giderilmiş olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.