banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kobani'nin faturası Ümmete kesildi

GAZİANTEP- Kobani bahanesiyle halkı sokağa çağıran HDP/PKK’nın İslami STK ve mütedeyyin insanlara yönelik saldırılarını İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendiren Fatih Medreseleri Gaziantep Şubesi Başkanı Selçuk Taş, Kobani bahanesiyle sokaklara çıkanların tek hedefi İslam ve İslami değerler  olduğu  değerlendirmesinde bulundu.

 

Koban’nin faturasının Ümmete ve Ümmetin kutsal değerlerine kesildiğine dikkat çeken Taş, “Kobani’nin bahanesi Mukeddes kitabımız Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere, Yine Müslüman tüm kardeşlerimize kesildi. Sakallı kardeşlerimiz ve tesettürlü bacılarımıza kesildi. Hiç IŞİD’le alakası olmayan kardeşlerimiz bilinçli bir şekilde onlardanmış gibi gösterildi. Kobani bahane edilerek saldırılar düzenlendi. Bu saldırılarda en çok zarar gören İslam’ın kutsal değerleri ve zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimizdi. Bir şeyler bahane ederek veya bazıların yanlışlarını tüm Müslümanlara mal etmek doğru değildir. Kesinlikle Kur’an-ı Kerim’lerin yakılması yanlış ve kabul etmediğimiz saldırılardır. Kobani bahane edilerek mukeddesata saldırılmaması lazım. Kur’an-ı Kerim ve İslam, bizim kutsal değerlerimizdir. Hiç kimse bizim değerimiz olan Kur’an-ı Kerim’e ve İslam’a zarar veremez.” sözleriyle  tepki gösterdi.

Kur’an-ı Kerim’lerin yakılması ve Müslümanlara saldırılar karşısında Ümmetin ayağa kalkmasının gerektiğine vurgu yapan Taş, “ Ümmetin bu saldırılar karşısında kendine gelmesi lazım. Kitabımıza ve mukeddesatmıza sahip çıkmamız lazım. Kur’an ve İslam’ın sorumluluğu Ümmetin üzerinedir. Bizim dini değerlerimize kimsenin zarar verme hakkı yoktur. Hiç kimse Kur’an’a, İslam’a, mescitlere zarar veremez. İslam Ümmeti bu konuda uyanış içerisinde olmalıdır. Kur’an-ı Kerim’i gayri müslimden başka kim yakabilir. Kur’an-ı Kerim, Müslüman’ın en önemli değeridir. Buradan İslam’i değerlere yönelik saldırılarda bulunanlara sesleniyorum. Siz hiçbir şekilde Müslümanlara zulüm edemezsiniz. Kur’an’a hakaret edip O’nu yakamazsınız.”şeklinde konuştu.

 

Müslümanların Allah’ın izniyle kutsal değerlerine sahip çıkacağını belirten Taş, “ Kobani’yi bahane ederek fitne çıkarıp mukeddesata saldırımazsınız. Allah’ın izniyle Müslümanlar sizin bu saldırılarınıza müsaade etmeyecektir. Sen Kur’an’a ve İslam’ı küçültemezsin. Sizin atalarınızda Kur’an-ı ve İslam’ı yok etmeye çalıştılar ne yapabildiler. İslam bakın ta günümüze geldi. O günün Ebu Cehilleri bunu başaramadı siz mi başaracaksınız. Allah (c.c) kendi kitabını koruyacaktır. Yakıp ayaklar altına aldığınız Kur’an’ın sahibi Allah (c.c) ve Müslümanlar  da Allah’ın izniyle Kur’an’a sahip çıkacaktır. Bizler  de Kitabımızı korumakla mükellefiz. Bu gün Kitabımız ayaklar altına alındı. Ümmetin Kur’an’a sahip çıkması lazım. Hiç kimse sesszi kalmamalıdır. Allah rızası için vahdeti sağlamamız lazım.”  ifadelerini kullandı.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.