banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Kobanililerin hayvanları yok pahasına alınıyor

Kobani’den Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine hayvanları ile birlikte kaçan Kobanili mültecilerin bazı fırsatçı tüccarların eline düşmesine vatandaşlardan tepki geldi.

Büyük zorluklardan sonra sınırdan geçerek Suruç ilçesine geçen Kobani sığınmacıları, fırsatçı tüccarların eline düştü. Kaçarken hayvanlarını da beraberinde getiren Kobanililerin hayvanları çok ucuz bir fiyata alınması tepkilere neden oldu.
Bazı fırsatçı tüccarların Kobanilileri kandırarak hayvanlarını ucuz fiyata satın aldıklarını belirten vatandaşlardan Sabri Bilgin, "Hayvanlarının sağlıksız olduğunu ve kendilerinin de yetkili kişi olduklarını tanıtarak onları kandırıyorlar. Yaklaşık bin TL’lik hayvanlarını 200 TL’ye alıyorlar. Buna bizler karşıyız. Fırsatçılık yaparak onların hayvanlarını ucuz bir fiyata satın almak vicdana sığmaz. Bu konuda yetkililer de hiçbir önlem almamış gözüküyor.

Bilgin ayrıca, bazı otobüs firmalarının da fırsatçılık yaparak neredeyse iki katı bir fiyata Kobanilileri başka şehirlere götürdüklerini ileri sürerek yaşananlara tepki gösterdi.   (Mehmet Aslan/M.Fatih Akgül - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.