banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Kobanililer’den İHH’ya Teşekkür Ziyareti

 

Beraberindekilerle Ş.Urfa İHH İnsani Yardım Derneğini ziyaret eden Prof.Mustafa Müslim, İHH’nın dünya çapında yardım faaliyetleri yaptığını biliyoruz. İHH’yı, İHH yapan ise yardım yaparken Irk ayrımı yapmamasıdır. Kobanililer Urfa’ya göç etmeden önce de İHH Kobani halkına insani yardımlarda bulunuyordu. Hele ki Kobanililerin Türkiye ye göç etmesinden sonra bu yardımlar katmerli arttı. Suruç’ta, Suruç’un köylerinde ve Urfa’nın kenar mahallelerinde ikamet eden Kobanililere yardımlardan asla noksanlık yapmadılar. Nerde bir ailenin olduğu haberini verdiysek hemen ekipleri o köye veya o mahalleye yönlendirip kaldıkları yerlerde yardımı kendilerine ulaştırdılar ve halen yardım ediyorlar. İHH kara bahtlı kürt halkına gece gündüz yardım ediyor. Sadece gıda ve giysi yardımlarında da bulunmayıp medrese açmalarımıza da çok yardımcı oldular. Bu nedenle Kobanili kürtler olarak İHH’ya ne kadar teşekkür etsek azdır. İHH yöneticilerine ve özel gayretlerinden ilgi ve alakasından dolayı Ş.Urfa Şubesi Başkanı Behçet kardeşimize de hasetsen teşekkür ederiz.

İyilik her zaman her yerde sloganıyla hareket eden İHH’nın Ş.Urfa Şube Başkanı Behçet Atila ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İHH’nın son olaylardan sonra Suruç ve Urfa’daki Kobanililer yaptığı yardımların piyasa değerinin 6 milyon TL (eski para ile 6 trilyon)’u aştığını belirtti. Biz yardımlarda asla etnik-ırk, mezhep vb. ayrımları yapmadık ve yapmayacağız. Bizim için esas olan ihtiyaç sahibi olmasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.