banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Kobanililerden İHH'ya Teşekkür


İHH vakfı son bir ay içinde Rojava bölgesininde 27 tır insani yardım dağıttı. Kobani merkez ve köylerinde ise 13 tır insani yardımı dağıttı.  

Suriye’deki iç savaştan dolayı çok zor anlar yaşayan bölge halkının, İHH’nın yardım dağıtımlardan dolayı çok sevindiği ve yardımların devamını beklediği gözlendi. Mağdur halkın yardımlardan dolayı İHH ekibine ve yetkililerine çok teşekkür ettiği görüldü.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İHH Ş.Urfa Temsilcisi Behçet Atila, İHH olarak Filistin’den Somali’ye, Irak’tan Arakan’a  kadar dünyanın tüm coğrafyalarına yardım götürüyoruz. Amacımız aç olan darda kalan insanlara insani yardım ulaştırmaktır. Yanı başımızda mağdur olan kürt kardeşlerimize de yardım yapmamamız söz konusu değildi. Savaşın başladığı 2011 yılından beri Rojava bölgesine yardım yaptıklarını ancak tek seferden en büyük yardımın bu olduğunu,  şimdilik bu 27 tır yardımın dağıtıldığını ve inşallah devamının da geleceğini belirtti. Hedeflerinin bölgeye en az 100 tır yardım yapmak olduğunu söyledi. Yardım yaparken asla etnik ve mezhep ayrımı yapmadıklarını, mağduriyet durumlarına göre yardımların yapıldığını, yardımların da İHH ekipleri tarafından mağdur olan halka kendi elleriyle dağıtıldığını vurgulayan Atila, Kobani ve köylerinde 13 tır yardım dağıttıklarını halkında bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu halen arayıp kendilerine teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Bizde mağdur halklar adına hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Halkın bu konuda desteklerini/yardımlarının devamını beklediklerini belirten Atila, ne kadar çok yardım gelirse o kadar çok yardım yapabileceklerini ifade etti.

Yardımların dağıtımında bizzat bulunan Ş.Urfa İHH Mülteciler Sorumlusu Eyup Yaşar ise, halkın yardımlardan dolayı sevindiğini, onların sevindirebildikleri için de kendilerinin çok mutlu olduğunu belirtti.
İHH’nın Rojava’ya hazırladığı ve içerisinde gıda, temizlik malzemesi, süt, bisküvi ve çocuk maması bulunan 100 TIR’lık konvoyunun ilk etabı olan 27 tır insani yardım malzemesi Rojava’ya geçen ay ulaşmıştı. Bu 27 tır’ın 13’ü Kobani’ye, 7’si Cezire’ye ve 7’si de Afrin’e gönderilmiş ve İHH ekipleri tarafından halka dağıtılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.